Makronky - sladký hřích všech Francouzek

Vytisknout recept
Pařížské makronky jsou "IN" už několik let a stále mají velkou oblibu. A protože již za sebou určitě máte jarní očistný půst, malé zhřešení Vám neuškodí. 🙂 Navíc pestré barvy makronek jsou krásnou dekorací stolu. 
Troubu si předehřejte asi na 170 - 180´C. Smíchejte všechen moučkový cukr a mleté mandle. 3 bílky se solí šlehejte do polotuha. Poté jen zvyšte obrátky mixéru a přisypávejte 50g krupicového cukru (ne abyste tam dali všech 250g! :-)) Vyšlehejte do tuha. Pak postupně přisypávejte směs moučkového cukru a mandlí. Pokud chcete mít makronky různých barev, přidejte potravinářské barvivo (stačí 2 kapky).
Plech vyložte pečícím papírem, naplňte cukrářský sáček a kreslete jím kolečka o průměru 2 - 3 cm. Mezi makronky dělejte místo, protože pečením nabydou a mohly by se Vám slepit. A šup s tím do trouby. 
Pečte asi 15 minut v troubě s lehce pootevřenými dvířky. Pak vyjměte a nechte zchladnout. 
Zcela na závěr si připravte krém, kterým makronky pospojujete. Nad parou si vyšlehejte zbývající 3 bílky s 200g krupicového cukru, přidejte kousek másla a pro dochucení můžete přidat také 1 lžičku instantní kávy rozpuštěné ve lžičce teplé vody nebo rybízový džem. 
Přejeme příjemné mlsání.
Cestomilky 🙂
140g - moučkového cukru
110g - jemně mletých mandí
6ks - bílků
250g - krupicového cukru
225g - másla
1špetka - sůl
příprava - 45
vaření - 15
Kategorie Cukroví
Uvařila JanaSuchá

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account