
Tento recept pochází z Afriky, v mé výzvě reprezentoval Čad. Co se financí týče, nepatří k nejlevnějším a odvažuji se tvrdit, že většina ingrediencí se většině lidí jen tak v kredenci nepovaluje. Já třeba až do objevení tohoto receptu vůbec nevěděla, že existuje něco jako "voda z pomerančových květů", navíc jsem si nedělala žádné iluze, že se to dá sehnat v sámošce. Výsledné kuličky byly ale opravdu dobré a svěle doplnily seznam našeho vánočního cukroví.
1) Mandle je třeba jemně namlýt tak, aby připomínaly mouku. Já jsem je namlela a pak ještě přecedila přes sítko, abych získala to, čemu se anglicky říká "almond meal" a pro což nedovedu najít český název
2) Umleté mandle smícháme s moučkovým cukrem a vodou z pomerančových květů. Tu doporučuji přidávat po lžících, aby těsto nebylo příliš řídké.
3) Z těsta vytvoříme kuličky a naplníme je namletými pistáciemi. Postup je volný. Já jsem postupovala jako při "plácání" ovocných knedlíků - udělal jsem si placičku, do které jsem nasypala pistáciový prášek, a pak vytvarovala kuličku.
4) Kulička se pak obalí v moučkovém cukru a navrch se položí celá pistácie.
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
Vypadají úžasně.
Mnam
jistě to bude dobré, ale opravdu doma na toto suroviny nemám a také je teď po Vánocích již mlsání dost, netuším tedy, kde získat vodu z pomerančových květů
vypadá to krásně, ale je to sladké, děkuji, nesmím