Mandlové trubičky

Vytisknout recept
V míse smícháme mouku s mandlemi, cukrem, skořicí a kůrou. Přidáme vejce a máslo a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na hodinu do chladničky odpočinout.
Těsto vyválíme na pomoučené pracovní ploše na plát a vykrájíme kolečka. Kolečka upevníme na máslem potřené trubičky a v místě spoje stlačíme. Trubičky dáme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C 
Trubičky necháme mírně zchladnout a teplé je opatrně sundáme z trubiček.
Na krém v míse šlehačem na nejvyšším stupni vyšleháme máslo. Postupně při stejném výkonu zašleháváme kondenzované mléko a vyšleháme dohladka. Nakonec vmícháme mleté mandle. Krém naplníme do cukrářského sáčku a vychladlé trubičky naplníme. Uložíme do chladničky ztuhnout.
Polevu rozpustíme podle návodu a necháme ztuhnout.
Kategorie Cukroví
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 25 minutes
Porce 1 porce
Uvařila Nikola Sladká

Ingredience

Těsto

  • 200 g Mouka hladká
  • 60 g Najemno mleté mandle
  • 60 g Moučkový cukr
  • 1/2 lžička Mletá skořice
  • 1 balíček Citronová kůra
  • 1 ks Vejce
  • 80 g Máslo změklé

Krém

  • 250 g Máslo změklé
  • 1 plechovka Kondenzované karamelové mléko
  • 60 g Mandle najemno mleté

Zdobení

  • 1 ks Balíček duo kakao-skořice

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account