Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Simca
Simca
Vloženo 8. 4. 2016
Líbí se mi
10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
35ks porcí
Ingredience
Mandlová mouka nebo jemně mleté mandle
120 g
Moučkový cukr
150 g
Krupicový cukr
50 g
červené nebo růžové potravinářské barvivo
Mascarpone
200 g
Změklé máslo
20 g
mražené nebo čerstvé maliny
200 g
moučkový cukr
1 lžička

Makronky aneb sladká Francie. Vedle rohlíčků a pracen budou jen zářit

Simca
Simca
Vloženo 8. 4. 2016
Líbí se mi
Makronky aneb sladká Francie. Vedle rohlíčků a pracen budou jen zářit
10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
35ks porcí
Ingredience
Mandlová mouka nebo jemně mleté mandle
120 g
Moučkový cukr
150 g
Krupicový cukr
50 g
červené nebo růžové potravinářské barvivo
Mascarpone
200 g
Změklé máslo
20 g
mražené nebo čerstvé maliny
200 g
moučkový cukr
1 lžička

Makronky aneb sladká Francie. Vedle rohlíčků a pracen budou jen zářit

Smíchejte mandlovou mouku (či mleté mandle) a cukr a v mixéru promixujte, aby směs byla co nejjemnější. Pak ji ještě prosejte přes síto. Bílky spojte s krupicovým cukrem a šlehejte elektrickým šlehačem tak dlouho, až je sníh úplně pevný. Na závěr přidejte do sněhu trošku barviva.

Do bílků nasypte směs mandlové mouky a cukru a pomalu a zlehka promíchávejte, abyste získali hmotu, která by neměla držet tvar, ale velmi pomalinku se rozlévat, když těstem projedete vařečkou.

Připravte si zdobicí sáček s hladkou špičkou. Na 3 plechy rozprostřete pečicí papír (v rozích ho lehce přilepte k plechu za pomoci trošky makronkového těsta; papír se totiž může zvlnit, což by mohlo makronky deformovat). Na papír nastříkejte kolečka o průměru cca 3 cm. Poté na každý plech zespodu pěstí poklepejte, aby makronky srovnaly tvar a dostaly se z nich vzduchové bubliny. Makronky nechte zaschnout (dobu nelze přesně specifikovat, velmi záleží na vlhkosti vzduchu, důležité však je, aby se na makronkách utvořil tenký film a při doteku se nelepily).

Předehřejte troubu na 150 °C a makronky pečte 10–12 minut. Nechte vychladnout (skořápky můžete nyní zamrazit).

Mezitím připravte náplň. Maliny svařte s cukrem, nechte vychladnout a přes cedník propasírujte. Prošlehejte mascarpone s máslem a po lžičkách přidávejte pyré z malin a šlehejte dohladka. Krémem slepujte skořápky z plechu a nechte je v lednici uležet aspoň 24 hodin. 

 

NĚCO NAVÍC 

  • Bílky před šleháním nechte aspoň 24 hodin odležet. Odpaří se z nich vlhkost, lépe se šlehají a sníh je pevnější.

 

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
35ks porcí
Ingredience
Mandlová mouka nebo jemně mleté mandle
120 g
Moučkový cukr
150 g
Krupicový cukr
50 g
červené nebo růžové potravinářské barvivo
Mascarpone
200 g
Změklé máslo
20 g
mražené nebo čerstvé maliny
200 g
moučkový cukr
1 lžička

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Duch
Duch 16. 5. 2020

super

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 14. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vypadají skvěle, ale jsou dost sladké

Odpovědět
Jasper
Jasper 3. 9. 2019

Jsou naprosto fantastické

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 19. 8. 2018

mňamka

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
92 410
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.