Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

VladkaLiska
VladkaLiska
Vloženo 9. 12. 2015
Líbí se mi
30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
50 porcí
Ingredience
hladká mouka
250 g
cukr moučka
80 g
změklé máslo
160 g
žloutky
2 ks
limetková šťáva
3 kapka
šťáva z jedné limetky na polevu
1 ks
cukr moučka na polevu
6 lžíce
sušené brusinky na zdobení
2 hrst
sušený kokos na zdobení
2 hrst

Linecké hvězdičky

VladkaLiska
VladkaLiska
Vloženo 9. 12. 2015
Líbí se mi
Linecké hvězdičky
30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
50 porcí
Ingredience
hladká mouka
250 g
cukr moučka
80 g
změklé máslo
160 g
žloutky
2 ks
limetková šťáva
3 kapka
šťáva z jedné limetky na polevu
1 ks
cukr moučka na polevu
6 lžíce
sušené brusinky na zdobení
2 hrst
sušený kokos na zdobení
2 hrst

Linecké hvězdičky

Těsto:

Všechny ingredience smíchejte dohromady v hladké těsto. Nechte odpočinout v lednici. Pak vykrájejte hvězdičky (případně jiné tvary) a dejte péct. Pečeme v předehřáté troubě asi 12 minut při 170 stupních Celsia.

Než hvězdičky vychladnou, tak si připravte polevu. Šťávu z limetky (citronu) smíchejte s moučkovým cukrem. Poleva by měla být hustší, aby nestékala. Štětcem natřeme polevu na hvězdičky a posypeme kousky brusinek a kokosu.

Brusinky a kokos jsem si nasekala na menší kousky. Na zdobení můžete samozřejmě použít i oříšky nebo jiné sušené ovoce.

Nezapoměňte nechat dobře zaschnout. 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 3. 8. 2019

Netradiční recept

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 19. 8. 2018

mňamka

Odpovědět
Glady
Glady 2. 3. 2016

mňam

Odpovědět
tomas.ko
tomas.ko 28. 1. 2016

Odpovědět
Lucilinka
Lucilinka 26. 1. 2016

už aj vyskúšam

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
10
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
84 959
registrovaných inspirativních žen
2 922
testovaných produktů
43 290
odeslaných produktů
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.