Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Irča| ŽENA s.r.o.
Irča| ŽENA s.r.o.
Vloženo 5. 1. 2016
Líbí se mi
15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
2-3 plechy porce
Ingredience
Máslo
21 dkg
Moučkový cukr
12 dkg
Hladká mouka Babiččina volba na křehké pečivo
25 dkg
Bramborový škrob
3 lžíce
Žloutek
1 ks
Levandulové květy
1 lžíce
Sůl
Kůra a šťáva z citrónu

Levandulové sušenky

Irča| ŽENA s.r.o.
Irča| ŽENA s.r.o.
Vloženo 5. 1. 2016
Líbí se mi
Levandulové sušenky
15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
2-3 plechy porce
Ingredience
Máslo
21 dkg
Moučkový cukr
12 dkg
Hladká mouka Babiččina volba na křehké pečivo
25 dkg
Bramborový škrob
3 lžíce
Žloutek
1 ks
Levandulové květy
1 lžíce
Sůl
Kůra a šťáva z citrónu

Levandulové sušenky

Upečte si levandulové sušenky.

Všechny ingredience zpracujeme do hladkého těsta, které rozdělíme na dva díly.

Vyválíme válečky v průměru 2 - 3 cm, které zabalíme do potravinové fólie a necháme na chvíli ztuhnout v ledničce.

Pak vyválíme 0,5 cm silné těsto, ze kterého vykrajujeme různé tvary, nebo těsto nakrájíme na 0,5 cm silné plátky a dáme na plech s pečícím papírem. Doporučuji dávat dál od sebe.

Pečeme cca 15 min. při teplotě 170° C. 

Na závěr můžeme sušenky obalit v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

 

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
2-3 plechy porce
Ingredience
Máslo
21 dkg
Moučkový cukr
12 dkg
Hladká mouka Babiččina volba na křehké pečivo
25 dkg
Bramborový škrob
3 lžíce
Žloutek
1 ks
Levandulové květy
1 lžíce
Sůl
Kůra a šťáva z citrónu

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Li
Li 8. 11. 2020

super

Odpovědět
januska28
januska28 28. 10. 2020

s levandulou moze byt super

Odpovědět
sasidlo
sasidlo 22. 6. 2020

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 17. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Duch
Duch 11. 5. 2020

Pěkný recept

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
93 070
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.