Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Irča| ŽENA s.r.o.
Irča| ŽENA s.r.o.
Vloženo 5. 1. 2016
Líbí se mi
15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
2-3 plechy porce
Ingredience
Máslo
21 dkg
Moučkový cukr
12 dkg
Hladká mouka Babiččina volba na křehké pečivo
25 dkg
Bramborový škrob
3 lžíce
Žloutek
1 ks
Levandulové květy
1 lžíce
Sůl
Kůra a šťáva z citrónu

Levandulové sušenky

Irča| ŽENA s.r.o.
Irča| ŽENA s.r.o.
Vloženo 5. 1. 2016
Líbí se mi
Levandulové sušenky
15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
2-3 plechy porce
Ingredience
Máslo
21 dkg
Moučkový cukr
12 dkg
Hladká mouka Babiččina volba na křehké pečivo
25 dkg
Bramborový škrob
3 lžíce
Žloutek
1 ks
Levandulové květy
1 lžíce
Sůl
Kůra a šťáva z citrónu

Levandulové sušenky

Upečte si levandulové sušenky.

Všechny ingredience zpracujeme do hladkého těsta, které rozdělíme na dva díly.

Vyválíme válečky v průměru 2 - 3 cm, které zabalíme do potravinové fólie a necháme na chvíli ztuhnout v ledničce.

Pak vyválíme 0,5 cm silné těsto, ze kterého vykrajujeme různé tvary, nebo těsto nakrájíme na 0,5 cm silné plátky a dáme na plech s pečícím papírem. Doporučuji dávat dál od sebe.

Pečeme cca 15 min. při teplotě 170° C. 

Na závěr můžeme sušenky obalit v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

 

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
2-3 plechy porce
Ingredience
Máslo
21 dkg
Moučkový cukr
12 dkg
Hladká mouka Babiččina volba na křehké pečivo
25 dkg
Bramborový škrob
3 lžíce
Žloutek
1 ks
Levandulové květy
1 lžíce
Sůl
Kůra a šťáva z citrónu

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 17. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Monulka
Monulka 11. 5. 2020

Pěkný recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 10. 4. 2020

levandule je skvělá

Odpovědět
Jasper
Jasper 3. 8. 2019

Miluju levanduli

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 7. 8. 2018

super na sviatky urobím

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
90 137
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.