Levandulové sušenky

Vytisknout recept
Kategorie Cukroví
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Uvařila Irča Holčáková

Ingredience

  • 21 dkg Máslo
  • 12 dkg Moučkový cukr
  • 25 dkg Hladká mouka
  • 3 lžíce Bramborový škrob
  • 1 ks Žloutek
  • 1 lžíce Levandulové květy
  • 1 špetka Sůl
  • 1 ks Šťáva a kůra z citrónu

Instrukce

  • Upečte si levandulové sušenky. *heart*
    Všechny ingredience zpracujeme do hladkého těsta, které rozdělíme na dva díly.
    Vyválíme válečky v průměru 2 - 3 cm, které zabalíme do potravinové fólie a necháme na chvíli ztuhnout v ledničce.
    Pak vyválíme 0,5 cm silné těsto, ze kterého vykrajujeme různé tvary, nebo těsto nakrájíme na 0,5 cm silné plátky a dáme na plech s pečícím papírem. Doporučuji dávat dál od sebe.
    Pečeme cca 15 min. při teplotě 170° C. *coffee*
    Na závěr můžeme sušenky obalit v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account