Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Marsha
Marsha
Vloženo 2. 12. 2014
Líbí se mi
8–10 min min.
Příprava
20 min + 1 hod min.
Vaření
cca 36 ks porcí
Ingredience
Hladká mouka
420 g
Cukr moučka
140 g
Hera Máslová příchuť
280 g
Žloutky
4 ks
Citronová kůra
1 lžička
Krém
Cukr krupice
150 g
Mléko
125 ml
Silná černá káva
125 ml
Žloutky
2 ks
Kukuřičný škrob
40 g
Vanilkový lusk
1 ks
Hera Máslová příchuť
350 g
Zdobení
Kávová zrnka
36 ks
Bílá čokoláda
200 g

Kávové oválky, do kterých se okamžitě zamilujete!

Marsha
Marsha
Vloženo 2. 12. 2014
Líbí se mi
Kávové oválky, do kterých se okamžitě zamilujete!
8–10 min min.
Příprava
20 min + 1 hod min.
Vaření
cca 36 ks porcí
Ingredience
Hladká mouka
420 g
Cukr moučka
140 g
Hera Máslová příchuť
280 g
Žloutky
4 ks
Citronová kůra
1 lžička
Krém
Cukr krupice
150 g
Mléko
125 ml
Silná černá káva
125 ml
Žloutky
2 ks
Kukuřičný škrob
40 g
Vanilkový lusk
1 ks
Hera Máslová příchuť
350 g
Zdobení
Kávová zrnka
36 ks
Bílá čokoláda
200 g

Kávové oválky, do kterých se okamžitě zamilujete!

Milujete kávu? Pak nemůžete nevyzkoušet tyto kávové oválky. Skvěle chutnají i k čaji nebo horké čokoládě.

Prosátou mouku nasypeme na vál, ve středu uděláme důlek, do něj nasypeme cukr a přidáme žloutky. Směs lžičkou v důlku mícháme dohladka, teprve poté propracujeme předem prohnětenou Hera Máslová příchuť, zahrneme moukou a dobře propracujeme. Těsto vypracujeme plochou dlaní do hladkosti. V prstech se nesmí žmolit, bylo by příliš tuhé. Zpracované těsto dáme odpočinout do chladu nejméně na hodinu. Těsto si vyválíme na vále poprášeném moukou asi na 3 mm a vykrajujeme oválky, které skládáme s rozestupem na plech a pečeme v předehřáté troubě na 160–180 stupňů Celsia 8–10 minut.

Na krém si v hrnci dobře promícháme cukr, žloutky, škrob, mléko a vanilku, směs postavíme na sporák a za stálého míchání přivedeme k varu. Když je hmota dostatečně hustá, sundáme ji ze sporáku, předěláme do misky a necháme úplně vychladnout. Heru Máslová příchuť utřeme do pěny a postupně přimícháme vychladlou hmotu.

Krém plníme nožem nebo cukrářským sáčkem. Hotové oválky můžeme namáčet do bílé čokolády, zdobit zrnkem kávy a posypem z mleté kávy.

 

TIP:

Těsto, které leží 1 až 2 dny, se mnohem lépe a snáze zpracovává a krásněji se peče.

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
sasidlo
sasidlo 2. 12. 2018

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 11. 8. 2018

mňamka

Odpovědět
Klára Hrbáčová
Klára Hrbáčová 1. 2. 2018

Vypadají úchvatně. Bez jediné chybičky ♥

Odpovědět
sipeji
sipeji 19. 12. 2017

to musí být pochoutka

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 19. 12. 2017

včera jsem dělala kávová zrna, ale toto je taky parádní

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
10
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
84 925
registrovaných inspirativních žen
2 922
testovaných produktů
43 290
odeslaných produktů
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.