Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

LilyAnn
LilyAnn
Vloženo 25. 10. 2018
Líbí se mi
20 min.
Příprava
0 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Cukr moučka
230 g
Kakao
3 lžíce
Káva
3 lžíce
Máslo
80 g
Rum
1 lžička
Čokoládová poleva
3 ks

Kávová zrna

LilyAnn
LilyAnn
Vloženo 25. 10. 2018
Líbí se mi
Kávová zrna
20 min.
Příprava
0 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Cukr moučka
230 g
Kakao
3 lžíce
Káva
3 lžíce
Máslo
80 g
Rum
1 lžička
Čokoládová poleva
3 ks

Kávová zrna

Máslo necháme před přípravou změknout při pokojové teplotě.

Cukr do větší mísy prosejeme pře sítko, promícháme s kakaem a kávou. Pak přidáme měkké máslo a rum. Těsto pořádně zpracujeme, aby bylo krásně jemné.

Pokud ale bude potřeba a bude až příliš řídké, dáme ho na chvíli do lednice, ať ztuhne a poté ho můžeme opět zpracovat.

Pak vytvoříme zrna - uděláme malou kuličku, ve které uprostřed uděláme rýhu (tu můžeme udělat špejlí, párátkem nebo koncem lžíce).

Kávová zrna pomocí párátka nebo nějaké úchytky na chvilku ponoříme do čokoládové polevy, tou jej obalíme a pak necháme v lednici ztuhnout.

Pokud nechceme, tak zrna nemusíme ponořit do polevy, ale můžeme je nechat jen tak bez polevy. I tato varianta bude velmi chutná.

20 min.
Příprava
0 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Cukr moučka
230 g
Kakao
3 lžíce
Káva
3 lžíce
Máslo
80 g
Rum
1 lžička
Čokoládová poleva
3 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Duch
Duch 18. 5. 2020

pěkný recept

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 11. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 16. 4. 2020

mňam

Odpovědět
Jasper
Jasper 29. 5. 2019

Kávová zrna jsou vynikající

Odpovědět
Tvořilka97
Tvořilka97 9. 2. 2019

Mňam

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
91 120
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.