Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

grenadka
grenadka
Vloženo 31. 10. 2016
Líbí se mi
50 - 60 min.
Příprava
30 min.
Vaření
- porcí
Ingredience
Žlté cesto:
vajce
2 ks
žĺtok
4 ks
kryštálový cukor
80 g
polohrubá múka
60 g
Biele cesto:
bielky
4 ks
práškový cukor
100 g
Krém:
smotana na šľahanie
500 ml
stužovač šľahačky
2 ks
džem (slivkový, malinový, jahodový...)

Kardinál rezy - rozplynou se na jazyku

grenadka
grenadka
Vloženo 31. 10. 2016
Líbí se mi
Kardinál rezy - rozplynou se na jazyku
50 - 60 min.
Příprava
30 min.
Vaření
- porcí
Ingredience
Žlté cesto:
vajce
2 ks
žĺtok
4 ks
kryštálový cukor
80 g
polohrubá múka
60 g
Biele cesto:
bielky
4 ks
práškový cukor
100 g
Krém:
smotana na šľahanie
500 ml
stužovač šľahačky
2 ks
džem (slivkový, malinový, jahodový...)

Kardinál rezy - rozplynou se na jazyku

Tieto úžasné rezy robila prvý krát mamina a odvtedy sú u nás veľmi obľúbené 

Pripravíme si plech na pečenie a doňho vložíme dve akoby krabičky, ktoré si vystrihneme a upravíme z papiera na pečenie. Ak sa vám to zdá komplikované, tak len vložte papier s vyvýšenými okrajmi a rez potom v strede prekrojíte. Papier je dobré pre istotu trocha potrieť olejom, aby sa vám korpusy po upečení lepšie odlepili.

Pripravíme si obe cestá. Bielky vyšľaháme, postupne do nich všľahávame cukor, až sú tuhé a po vytiahnutí metličiek ostane na snehu špička.

V druhej miske žĺtky a celé vajíčka vyšľaháme s cukrom a do vyšľahanej hmoty opatrne stierkou krúživými pohybmi vmiešame múku. Do každej papierovej krabičky po dĺžke pomocou sáčku bez špičky nastriekmte tri pásy bieleho cesta a pomedzi to dva pásy žltého. (čiže 1. biely pas, 2. žltý pás, 3. biely pás, 4. žltý pás, 5. biely pás)

Plech vložíme upiecť do vyhriatej rúry na 170 °C asi na 30 minút.

Po upečení korpusy necháme vychladnúť.

Medzitým si ušľaháme do tuha šľahačku spolu so stužovačom šľahačky.

Na spodný korpus (obrátený hore dnom) natrieme džem, navrstvíme šľahačku, prikryjeme druhým plátom a pocukrujeme.
Ak ho chcete mať bohatší, dajte raz toľko šľahačky a kardinál bude krásne vysoký.

Dáme trocha stuhnúť do chladničky.

 

Prajem dobrú chuť! 

 

 

 

 

50 - 60 min.
Příprava
30 min.
Vaření
- porcí
Ingredience
Žlté cesto:
vajce
2 ks
žĺtok
4 ks
kryštálový cukor
80 g
polohrubá múka
60 g
Biele cesto:
bielky
4 ks
práškový cukor
100 g
Krém:
smotana na šľahanie
500 ml
stužovač šľahačky
2 ks
džem (slivkový, malinový, jahodový...)

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
JanouskovaB27
JanouskovaB27 3. 8. 2020

Tak to vypadá nádherně už ted mi tečou sliny

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 15. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Duch
Duch 14. 5. 2020

Neznám

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Luu2
Luu2 23. 11. 2019

vypadá to úžasně

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
92 376
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.