Jogurtový beránek se smetanovým jogurtem z Valašska k nakousnutí

Vytisknout recept
Milé dámy, kuchařky a mlsalky,*gift**gift**gift*
posílám Vám receptík na velikonočního beránka;-);-). Už se těšíte na Velikonoce? Já moc! Strašně ráda maluji vajíčka a ráda dodržuji tuto tradici. Tady je pro Vás recept:
POSTUP PŘÍPRAVY
Nejprve si v míse smícháme smetanový jogurt z Valašska s vejci, olejem a cukry. Poté přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Vše dobře promícháme a následně můžeme vmíchat, dle vlastní chuti, mandle, rozinky, kandované ovoce. Jakmile máme těsto hotové nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané beránkové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova cca 50 minut. Po vyjmuti z trouby necháme částečně vychladnout a pak vyklopíme z formy. Po vychladnutí můžeme dozdobit bílkovou či čokoládovou polevou nebo jen pocukrovat.:-*:-*:-*
Beránka můžeme udělat i mramorovaného, pokud polovinu těsta obarvíme kakaem. Lze upéct i jako bábovku.
Napište mi, zda jste vyzkoušely! A klidně připojte fotky, ráda se podívám.
Mějte krásný den. 
Pavlína:-*
400g - Smetanový jogurt
2ks - vejce
180g - cukr krupice
1ks - vanilkový cukr
400g - polohrubá mouka
150ml - olej
1ks - prášek do pečiva
špetka - Citronová či pomerančová kúra
1hrst - nasekané ořechy
ks - kandované ovoce nebo sušené meruňky případně jiné sušené ovoce
příprava - 100 min
vaření - 50 min
Kategorie Cukroví
Uvařila PavlínaDvořáková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account