avatar
Pája | ŽENA s.r.o.
vloženo 11. 4. 2017
Líbí se mi
10 min.
příprava
30 min.
vaření
10 porcí
Ingredience
Cukrářské papírové košíčky - střední „muffinovou“ velikost (úplně stačí obyčejné, bílé)
Tabulky kvalitní bílé čokolády (například bílá čokoláda Carla obsahuje nejméně 29% kakaové sušiny)
2 ks
Jahody i se zelenou stopkou
Potravinářské barvivo zelené a oranžové
Sáček na zdobení

Jak na originální, čokoládovou, velikonoční dekoraci?

avatar
Pája | ŽENA s.r.o.
vloženo 11. 4. 2017
Líbí se mi
Jak na originální, čokoládovou, velikonoční dekoraci?
10 min.
příprava
30 min.
vaření
10 porcí
Ingredience
Cukrářské papírové košíčky - střední „muffinovou“ velikost (úplně stačí obyčejné, bílé)
Tabulky kvalitní bílé čokolády (například bílá čokoláda Carla obsahuje nejméně 29% kakaové sušiny)
2 ks
Jahody i se zelenou stopkou
Potravinářské barvivo zelené a oranžové
Sáček na zdobení

Jak na originální, čokoládovou, velikonoční dekoraci?

Velikonoční stůl je obvykle zaplněn mísami a talíři s klasikami jako jsou nádivky, pečeně, vajíčka a mazance. I vy se rády držíte svých osvědčených receptů, na které se už beztak zbytek rodiny celoročně těší? Nebojte se zaexperimentovat, alespoň co se týče sladké tečky. Připravte si originální čokoládový palouček s mrkvovým záhonkem z jahod v bílé čokoládě.

Jak obarvit čokoládu?

Obarvení rozpuštěné čokolády je hlavním krokem tohoto receptu. Bílá čokoláda obsahuje hodně kakaového másla, takže hrozí, že se barvivo naváže na tuk a nedojde k rovnoměrnému obarvení. Je to přirozená vlastnost bílé čokolády, které se nevyhnete ani při koupi tak kvalitní čokolády, jako je například Carla. Pokud budete používat tekuté potravinářské barvy, nemusíte se nerovnoměrného obarvení bát, stačí důkladně míchat. Jestliže však seženete pouze práškové barvy, vyzkoušejte starý trik a barvu nejdříve rozpusťte v přiměřeném množství rumu a přidávejte do čokolády po kapkách. Barvy použijte jen tolik, aby vykouzlila požadovaný odstín. Přebytek barvy by mohl způsobit zhořknutí čokolády.

Vysaďte si čokoládový palouček

Asi ¾ množství připravené bílé čokolády si ve vodní lázni rozpusťte do hladké hmoty. Obarvěte ji dostatečným množstvím zeleného potravinářského barviva a důkladně zamíchejte. Připravte si papírové košíčky a zdobící pytlík naplňte mírně vychladlou, stále však ještě tekutou čokoládou. Na dno košíčku naneste rovnoměrnou, asi půlcentimetrovou vrstvu čokolády. Další čokoládu naneste po celém obvodu vnitřních stěn košíčku. Střídavě táhněte linky ode dna až k hornímu okraji košíčku a zase třeba jen do poloviny jeho výšky. Až budete mít paloučky vysázeny ve všech košíčcích, nechejte je ztuhnout.

Skliďte čokoládové mrkvičky

Zbytek čokolády nyní také rozpusťte ve vodní lázni. Tentokrát však přidejte oranžové potravinářské barvivo. Do oranžové čokolády namáčejte celé jahody vyjma stopky, ta musí zůstat zelená, stejně jako mrkvová nať. Opět nechejte vše důkladně ztuhnout.

Pochlubte se hotovým záhonkem

Jakmile čokoláda zcela ztuhne, opatrně sloupněte z čokoládových paloučků papírové košíčky. Opatrně pak do nich naklaďte mrkvičky z čokoládových jahod a rozmístěte jedlou dekoraci na dezertních talířcích po prostřeném stolu.  Uvidíte, jak vám hosti ani nebudou chtít věřit, že jsou paloučky k jídlu.

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
avatar
Zuzi.773 19. 8. 2018

super

odpovědět
avatar
Klára Hrbáčová 1. 2. 2018

No, tak to chce trpělivost. Ale opravdu pěkný článek

odpovědět
avatar
many 14. 4. 2017

Moc hezke, ale vypada to celkem slozite

odpovědět
avatar
kamila76 13. 4. 2017

já nevím, jestli si dokážu tak vyhrá

odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
9
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
68 469
registrovaných inspirativních žen
2 889
testovaných produktů
108 807
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.