Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

grenadka
grenadka
Vloženo 26. 9. 2016
Líbí se mi
20 min.
Příprava
35 min.
Vaření
24 porcí
Ingredience
Piškóta:
vajcia
3 ks
cukor
150 g
mlieko
180 ml
vanilkový cukor
1 ks
polohrubá múka
300 g
maslo
150 g
soľ
štipka ks
kypriaci prášok
1 ks
holandské kakao
30 g
čerešne vykôstkované (čerstvé alebo zavárané)
200 g
Krém:
mlieko
500 ml
cukor
100 g
vanilkový cukor
1 ks
hladká múka
30 g
vanilkový puding (alebo Gustin)
40 g
maslo
250 g
Na ozdobu:
postrúhaná čokoláda
100 - 150 g

Dunajské vlny

grenadka
grenadka
Vloženo 26. 9. 2016
Líbí se mi
Dunajské vlny
20 min.
Příprava
35 min.
Vaření
24 porcí
Ingredience
Piškóta:
vajcia
3 ks
cukor
150 g
mlieko
180 ml
vanilkový cukor
1 ks
polohrubá múka
300 g
maslo
150 g
soľ
štipka ks
kypriaci prášok
1 ks
holandské kakao
30 g
čerešne vykôstkované (čerstvé alebo zavárané)
200 g
Krém:
mlieko
500 ml
cukor
100 g
vanilkový cukor
1 ks
hladká múka
30 g
vanilkový puding (alebo Gustin)
40 g
maslo
250 g
Na ozdobu:
postrúhaná čokoláda
100 - 150 g

Dunajské vlny

Recept na Dunajské vlny ako ho robí moja tatuša 

 

Predhrejte rúru na 180 ° C . Rozpustite maslo a necháme vychladnúť. Rozšľaháme bielky so štipkou soli. Potom, postupne, bez zastavenia šľahania pridáme cukor, žĺtky, múku zmiešanú s práškom do pečiva a 120 ml mlieka. Na konci, pridajte rozpustené maslo.

Rozdeľte cesto na dve časti. Prvú časť nalejte na štvorcový plech vyložený s papierom na pečenie.Do druhej polovice cesta pridajte zvyšné mlieko a kakao, všetko dobre premiešajte.

Opatrne nalejeme cesto s kakaom na biele cesto.. Po povrchu roztrúste čerešne alebo višne. cesto dajte do predhriatej rúry a pečieme na cca 35 minút,skontrolujeme špáradlom.. Vyberte z rúry a necháme vychladnúť.

Zahrejte polovicu mlieka v hrnci s cukrom a vanilkovým cukrom. V druhej polovici mlieka rozmiešajte múku a škrob. Keď sa mlieko varí, vlejte zmes a varíme za stáleho miešania puding až kým puding úplne zhustne. Necháme potom vychladnúť.

Zmäknuté maslo šľaháme do peny a potom po lyžiciach pridávame vychladnutý puding.

 

Rozotrieme krém po celom povrchu koláča a dáme do chladničky na 30 minút. Potom posypeme strúhanou čokoládou.

 

20 min.
Příprava
35 min.
Vaření
24 porcí
Ingredience
Piškóta:
vajcia
3 ks
cukor
150 g
mlieko
180 ml
vanilkový cukor
1 ks
polohrubá múka
300 g
maslo
150 g
soľ
štipka ks
kypriaci prášok
1 ks
holandské kakao
30 g
čerešne vykôstkované (čerstvé alebo zavárané)
200 g
Krém:
mlieko
500 ml
cukor
100 g
vanilkový cukor
1 ks
hladká múka
30 g
vanilkový puding (alebo Gustin)
40 g
maslo
250 g
Na ozdobu:
postrúhaná čokoláda
100 - 150 g

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 16. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Monulka
Monulka 14. 5. 2020

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Luu2
Luu2 23. 11. 2019

super

Odpovědět
Jasper
Jasper 28. 8. 2019

Vypadají famózně

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
90 196
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.