Čokoládové lanýže

Vytisknout recept
1. V kastrůlku přivedeme smetanu do varu. Odstavíme a nalámeme do ni polevu. Přidáme máslo a pomazánku a vymícháme dohladka. Směs nalijeme do vyśši nádoby a uložíme asi na hodinu do chladničky.
Polevu rozpustime podle návodu na obale. Formu vyložíme potravinarskou folií a polovinu polevy nalijeme na dno formy. Vložíme do chladničky a nechame zcela zuhnout.
3. Vychladlou směs vyšleháme šlehačem na nejvyšším stupni. Nanesemedo formy na ztuhlou polevu a uhladíme. Opět vložíme do chladničky a necháme ztuhnout. Zbylou polevu opět rozpustime, nalijeme na povrch směsi a uhladime. Necháme důkladně alespoň hodinu v chladničce ztuhnout.
4. Vzniklou hmotu vyjmeme z formy, odstranime folii a nakrájíme ostrým nožem namáčeném v horké vodě na malé trojúhelníčky. Lanýže uchováváme v chladničce.
 
ks - Na lanýže:
ks - 75 ml smetany ke šlehání
ks - 1 balíček polevy tmavé
ks - 15 g másla
ks - 50 g lískoříškové pomazánky
ks - Na polevu:
ks - 1 balíček polevy tmavé
ks - formu na biskupský chlebíček (30x11cm)
příprava - 40
vaření - 150
Kategorie Cukroví
Uvařila Nikola Sladká

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account