Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Alrep
Alrep
Vloženo 14. 4. 2016
Líbí se mi
60-90 min.
Příprava
5 min.
Vaření
15 porcí
Ingredience
Čokoláda hořká
200 g
Smetana ke šlehání 31%
100 ml
Oříšky
Med
Káva

Čokoládové bonbóny: Pralinky, na které si vybudujete závislost

Alrep
Alrep
Vloženo 14. 4. 2016
Líbí se mi
Čokoládové bonbóny: Pralinky, na které si vybudujete závislost
60-90 min.
Příprava
5 min.
Vaření
15 porcí
Ingredience
Čokoláda hořká
200 g
Smetana ke šlehání 31%
100 ml
Oříšky
Med
Káva

Čokoládové bonbóny: Pralinky, na které si vybudujete závislost

Vyčistěte si formu. 

V mikrovlnné troubě si rozpusťte nasekanou čokoládu. Tak, aby vás jen hřála do prstů. 

Nyní čokoládu nalejte do formy tak, aby byla úplně plná. Formou zatřeste, aby unikly bublinky vzduchu. Nyní formu obraťte vzhůru nohama, aby vytekla přebytečná čokoláda. Obraťte zpět a setřete kartou nebo pevnou plastovou stěrkou. Znovu obraťte a nechte okapat na mřížce. Pokud ji nemáte tak neobracejte a rovnou s formou do lednice. 

Náplň:

Klasická čokoládová ganache:

Čokoláda a smetana. V různém poměru těchto dvou surovin docílíte různé konzistence náplně. Čokoládu můžete použít mléčnou, bílou nebo hořkou podle chuti.

Takže... Na náplň, která má po zakousnutí tužší konzistenci a na skusu nechává obtisk vašich předních zubů, potřebujete  poměr 1:1. Tedy 50g rozpuštěné čokolády a 50g smetany, kterou si přivedeme k varu a dáme do ní čokoládu. Zamícháme do stejnorodé směsi a necháme vychladnout. Vyndame si formu z lednice a lžičkou do ní dáváme náplň asi tak 2-3mm od vrchu. Necháme opět v lednici ztuhnout. Rozehřejeme si opět hořkou čokoládu jako prve a nalijeme ji do formy na náplň, rozetřeme a kartou nebo pevnou stěrkou čokoládu stáhneme, tak že zůstane jen jako spodní víčko na pralince. Znovu dáme formu do lednice a počkáme než čokoláda řádně zatuhne.  Poté hotvé pralinky opatrně vyloupne nebo vyklepneme z formy a už jen mlsáme.

Více o příchutích, kde sehnat formy, vychytávkách a jiných postupech a receptech sledujte blog nebo mě klidně kontaktujte, kdyby se něco nedařilo. Do budoucna bude i kurzík.

60-90 min.
Příprava
5 min.
Vaření
15 porcí
Ingredience
Čokoláda hořká
200 g
Smetana ke šlehání 31%
100 ml
Oříšky
Med
Káva

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 17. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Monulka
Monulka 11. 5. 2020

mnam

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 10. 4. 2020

dobrota

Odpovědět
Jasper
Jasper 10. 8. 2019

Ani si ji nemusím budovat, já už ji mám

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 17. 8. 2018

mňam

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
90 283
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.