Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

grenadka
grenadka
Vloženo 10. 2. 2017
Líbí se mi
25 min.
Příprava
50 min.
Vaření
- porcí
Ingredience
Krehké cesto:
maslo
100 g
hladká múka
200 g
soľ
štipka ks
práškový cukor
30 g
žĺtok
2 ks
studená voda
2 lžíce
Citrónový krém:
šťava z citróna
4 ks
zemiakový škrob
3 lžíce
žĺtok
3 ks
maslo
50 g
kryštálový cukor
160 g
voda
250 ml
Sneh:
bielok
4 ks
práškový cukor
250 g
zemiakový škrob
2 lžíce

Výborný citrónový koláč

grenadka
grenadka
Vloženo 10. 2. 2017
Líbí se mi
Výborný citrónový koláč
25 min.
Příprava
50 min.
Vaření
- porcí
Ingredience
Krehké cesto:
maslo
100 g
hladká múka
200 g
soľ
štipka ks
práškový cukor
30 g
žĺtok
2 ks
studená voda
2 lžíce
Citrónový krém:
šťava z citróna
4 ks
zemiakový škrob
3 lžíce
žĺtok
3 ks
maslo
50 g
kryštálový cukor
160 g
voda
250 ml
Sneh:
bielok
4 ks
práškový cukor
250 g
zemiakový škrob
2 lžíce

Výborný citrónový koláč

Dnes doobeda som bola u susedky a ponúkla ma týmto výborným citrónovým koláčikom!!!!!

Tak som si vypýtala recept a podelím sa s Vami oň

Rozhodne stojí za to 

 

Krehké cesto: 

Maslo, múku, soľ a práškový cukor zmiešame. Pridáme žĺtky a vodu. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme stuhnúť do chladničky asi na pol hodiny.

Vychladnuté cesto vyvaľkáme do tvaru kruhu na múkou vysypanej pracovnej doske. Tortovú formu alebo vrúbkovanú zapekaciu misu vyložíme cestom a popicháme vidličkou. Cesto vložíme ešte na 15 minút do chladničky.

Pečieme v predhriatej rúre na 200°C asi 20 minút.

 

Citrónový krém:

V miske zmiešame šťavu z citrónov, zemiakový škrob a žĺtky.

V hrnci necháme rozpustiť maslo. Pridáme cukor, vodu a pripravenú zmes z citrónovej šťavy. Miešame, pokiaľ krém nezačne hustnúť. Potom odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.

 

Sneh: 

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Ku koncu šľahania pridáme postupne práškový cukor a zemiakový škrob.

Na upečený vychladnutý korpus natrieme najskôr vychladnutý citrónový krém a potom snehovú penu z bielkov.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180°C asi 20 minút, pokiaľ sneh nie je zlatistý.

25 min.
Příprava
50 min.
Vaření
- porcí
Ingredience
Krehké cesto:
maslo
100 g
hladká múka
200 g
soľ
štipka ks
práškový cukor
30 g
žĺtok
2 ks
studená voda
2 lžíce
Citrónový krém:
šťava z citróna
4 ks
zemiakový škrob
3 lžíce
žĺtok
3 ks
maslo
50 g
kryštálový cukor
160 g
voda
250 ml
Sneh:
bielok
4 ks
práškový cukor
250 g
zemiakový škrob
2 lžíce

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 16. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Monulka
Monulka 14. 5. 2020

pěkný recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Jasper
Jasper 27. 8. 2019

Ty jo to vypadá famózně

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 19. 8. 2018

vyskúšam

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
90 324
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.