Cakepops - hvězdy na kulinářském nebi

Vytisknout recept
 
Jsou malé, kulaté a skoro až moc hezoučké na to, abychom je slupli - veselé kouličky, lízátka, v tomto případě prasátka pro štěstí. Malé zákusky na špejli nejen výborně chutnají, ale také poutají pozornost svým vzhledem.
Ale jak vznikl název Cakepops?
Tento název vznikl jako slovní hříčka z anglických slov ,,lollipop" - lízátko a cake - dortík, koláček.
Figurky chutnají jako dortíky, ale protože jsou na špejli a mají kulatý tvar, vypadají jako lízátka.
 
Ale jak na to?
 

Postup :

  • Nejdříve předehřejeme troubu na 160°C a máslem vymažeme pečící formu (asi 18 cm dlouhou).
  • Ušehámeme nebo utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme vejce a pořádně promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a znovu směs důkladně promícháme.
  • Těsto dáme do trouby a pečeme na prostřední mřížce trouby asi 15 minut. Pak ho necháme asi 30 minut vychladnout ve formě, než ho vyklopíme na mřížku, kde úplně vychladne.
  • Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Odkrojíme tvrdé okraje pečené buchty a zbytek rukama rozdrobíme. Tvarohovou směs smícháme s rozdrobenou buchtou a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Ty dáme asi hodinu do lednice, aby ztuhly.
  • Jednotllvé kouličky napícháme na špejle.
  • Na ozdobení utřeme moučkový cukr s vodou na hustou polevu. Obarvíme na růžovo.
  • Kouličky ponoříme do růžové polevy a necháme oschnout.
  • Vyválíme kousek fondánu, vyválíme nosy a vytvarujeme ouška a ocásky. Všechno přilepíme růžovou polevou na figurky.
  • Hotová prasátka necháme zaschnout.

Hodně štěstí!


70g - měkké máslo
70g - jemný pískový cukr
1ks - vejce
75g - hladká mouka
na špičku nožešpetka - prášek do pečiva
40g - čerstvý tvaroh
70g - prosátý moučkový cukr
300g - moučkový cukr
1ks - růžová potravinářská barva
1ks - růžový fondán
ks - máslo na vymazání formy
příprava - 60
vaření - 15
Kategorie Cukroví
Uvařila Eva Kuntová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account