Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Malča
Malča
Vloženo 9. 5. 2018
Líbí se mi
30 min.
Příprava
5 min.
Vaření
20 porcí
Ingredience
Mleté ovesné vločky
350 g
Máslo
100 g
Moučkový cukr
50 g
Žloutky
2 ks
Med
2 lžíce
Mléko
5 lžíce
Kakao holandského typu
2 lžíce
prášek do pečiva
1/2 ks
Prášek do perníku
1 ks

Bezlepkové a střapaté perníčky nejen na Velikonoce

Malča
Malča
Vloženo 9. 5. 2018
Líbí se mi
Bezlepkové a střapaté perníčky nejen na Velikonoce
30 min.
Příprava
5 min.
Vaření
20 porcí
Ingredience
Mleté ovesné vločky
350 g
Máslo
100 g
Moučkový cukr
50 g
Žloutky
2 ks
Med
2 lžíce
Mléko
5 lžíce
Kakao holandského typu
2 lžíce
prášek do pečiva
1/2 ks
Prášek do perníku
1 ks

Bezlepkové a střapaté perníčky nejen na Velikonoce

Když už jsou ty Velikonoce, tak tu mám pro Vas recept na něco trochu netradičního. Střapaté perníčky a navíc bez lepku. Střapaté proto, že ovesné vločky nikdy nenamelu úplně na prach a po vykrojeni tvarů jsou okraje lehce střapaté, ale komu to vadí? 

Jde se na to:

Ze všech surovin zpracujeme těsto, které zabalíme do potravinové folie a dáme do lednice na cca hodinu odležet.

Po vyjmutí z lednice těsto rozválíme a vykrajujeme různé tvary. Dáváme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předem předehřáté troubě do zlatova. 

Perníčky jsou ihned měkké, můžeme hned mlsat.

 

Dobrou chuť! 

30 min.
Příprava
5 min.
Vaření
20 porcí
Ingredience
Mleté ovesné vločky
350 g
Máslo
100 g
Moučkový cukr
50 g
Žloutky
2 ks
Med
2 lžíce
Mléko
5 lžíce
Kakao holandského typu
2 lžíce
prášek do pečiva
1/2 ks
Prášek do perníku
1 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Duch
Duch 16. 5. 2020

pěkný recept

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 13. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 16. 4. 2020

bezva

Odpovědět
Jasper
Jasper 11. 9. 2019

To je super

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 19. 8. 2018

super

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
93 783
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.