Z(a)tracené vejce
♥ Voda by měla po celou dobu přípravy vajíčka jen lehce probublávat. 3. Vajíčko omyji pod tekoucí vodou a zbavím případných nečistot. Položím jej celé na lžíci a vložím (ano, i se skořápkou) na 10 sekund do horké vody v hrnci. Vajíčko poté vyndám a rozklepnu do hrnečku. Ve vodě udělám pomoci opačného konce vařečky lehký vír a vajíčko do něj z hrnku opatrně vliji. Bílek by se měl během pár vteřin zatáhnout kolem vajíčka. Takto nechám vařit přesně 3 minuty.
♥ Vajíčko použijte opravdu čerstvé, bílek bude držet více pohromadě. 4. Hotové zastřené vejce vytáhnu pomocí naběračky na těstoviny či malého sítka a nechám lehce okapat vodu. Osolím, opepřím a ihned podávám. https://bymakiblog.wordpress.com/2016/09/22/zatracene-vejce/1ks - vejce – co nejčerstvější, ideálně domácíks - vodaks - sůlks - pepřpříprava - 2vaření - 5