Výborná slavnostní avokádová pomazánka
Hodně lidí tvrdí, že jim avokádo nechutná.. že je patlavé a bez chuti. Pokud se dobře upraví a okoření, je naprosto výborné a zdravé!! Tato pomazánka je nejen rychlá, ale opravdu chutná a dělám ji velmi ráda pro návštěvy. Silvestr bych si bez ní nedokázala představit!
- Avokádo musí být na dotek měkké, podélně ho rozkrojíme, vypeckujeme. Dáme do mísy.
- K avokádu přidáme jemně nakrájenou šalotku nebo cibuli.
- Pokud chceme rustikální vzhled pomazánky suroviny budeme mačkat pouze vidličkou, pokud chceme jemnou variantu budeme mixovat.
- Přidáme celou kostku lučiny nebo 2-3 polévkové lžíce mascarpone, prolysovaný česnek 2-3stroužky, záleží na vaší chuti a oblibě česneku. Sůl a pepř. Pořádně promícháme.
- Nakonec přídáme citrónovou šťávu, jen jemně zase záleží na vaší chuti, promícháme.
- Mažeme ji na čertvé pečivo, ale je výborná i na topinkách a slaných krekrech. Pokud máme slavnostnější verzi, zdobíme vajíčkem nebo uzeným lososem, řekvičkou či cherry rajčátkem.
Dobrou chuť
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
Zaujímavý recept
také dělám
super asi dám avokádu více prostoru v kuchyni
Avokádovou pomazánku děláme a máme ji opravdu moc rádi