Hodně lidí tvrdí, že jim avokádo nechutná.. že je patlavé a bez chuti. Pokud se dobře upraví a okoření, je naprosto výborné a zdravé!! Tato pomazánka je nejen rychlá, ale opravdu chutná a dělám ji velmi ráda pro návštěvy. Silvestr bych si bez ní nedokázala představit! 😉
- Avokádo musí být na dotek měkké, podélně ho rozkrojíme, vypeckujeme. Dáme do mísy.
- K avokádu přidáme jemně nakrájenou šalotku nebo cibuli.
- Pokud chceme rustikální vzhled pomazánky suroviny budeme mačkat pouze vidličkou, pokud chceme jemnou variantu budeme mixovat.
- Přidáme celou kostku lučiny nebo 2-3 polévkové lžíce mascarpone, prolysovaný česnek 2-3stroužky, záleží na vaší chuti a oblibě česneku. Sůl a pepř. Pořádně promícháme.
- Nakonec přídáme citrónovou šťávu, jen jemně zase záleží na vaší chuti, promícháme.
- Mažeme ji na čertvé pečivo, ale je výborná i na topinkách a slaných krekrech. Pokud máme slavnostnější verzi, zdobíme vajíčkem nebo uzeným lososem, řekvičkou či cherry rajčátkem.
Dobrou chuť1ks - Zralé větší avokádo nebo dvě menší1ks - Lučina v kostce nebo nebo mascarpone1ks - Šalotka nebo cibuleks - Česnek, sůl, pepř1-2lžíce - Čerstvá šťáva z citrónupříprava - 10vaření - 10