Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

grenadka
grenadka
Vloženo 22. 9. 2016
Líbí se mi
30 min.
Příprava
10 - 15min varenie + 20 min. pečenie min.
Vaření
- porcí
Ingredience
Veterníky:
voda
250 ml
maslo
60 g
soľ
štipka ks
hladká múka
200 g
vajíčka
4 ks
Krém:
maslo
100 g
syr Niva
100 g
smotana na šľahanie
125 ml

Veterníky plnené syrovým krémom

grenadka
grenadka
Vloženo 22. 9. 2016
Líbí se mi
Veterníky plnené syrovým krémom
30 min.
Příprava
10 - 15min varenie + 20 min. pečenie min.
Vaření
- porcí
Ingredience
Veterníky:
voda
250 ml
maslo
60 g
soľ
štipka ks
hladká múka
200 g
vajíčka
4 ks
Krém:
maslo
100 g
syr Niva
100 g
smotana na šľahanie
125 ml

Veterníky plnené syrovým krémom

Kto by nemal rád veterníky, či už s čokoládovou alebo karamelovou polevou...

... ale skúšali ste už veterníky na slano?

 

Veterníky:

Vodu s maslom a soľou privedieme do varu.

Do vriacej vody naraz nasypeme všetku preosiatu muku a miešame, kým nevypracujeme husté cesto, ktoré sa nelepí na hrniec ani na varešku. 

Cesto necháme trochu vychladnúť a postupne doň zamiešame vajcia.

Pomocou cukrárskeho vrecúška nastriekame na plech cca 24 kopčekov vo velkosti cerešne (cesto pri peceni rastie, preto robte kôpky ďalej od seba).

Pečieme vo vyhriatej rúre na 230°C cca 20 min. 

Ešte teplé veterníky naprieč prekrojíme.

Krém si dáme do cukrárenského vrecúška a plníme ním vychladnuté veterníky.

Krém: V misky vymiešame zmäknuté maslo s Nivou a jemne vmiešame tekutú smotanu na šľahanie.

 

Prajem Vám dobrú chuť!

30 min.
Příprava
10 - 15min varenie + 20 min. pečenie min.
Vaření
- porcí
Ingredience
Veterníky:
voda
250 ml
maslo
60 g
soľ
štipka ks
hladká múka
200 g
vajíčka
4 ks
Krém:
maslo
100 g
syr Niva
100 g
smotana na šľahanie
125 ml

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 26. 8. 2019

Netradiční ale vypadají skvěle

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 17. 8. 2018

mňamka

Odpovědět
Klára Hrbáčová
Klára Hrbáčová 10. 7. 2017

Vypadá to lákavě

Odpovědět
grenadka
grenadka 11. 7. 2017

joja55
joja55 1. 1. 2017

nieje to cestotake tazko prekrojitelne???? ray som odpalovane cesto robila a dost tazko sa mi to prekrajovalo... teda praskalo... ale asi som niekde spravila chybu

Odpovědět
grenadka
grenadka 2. 1. 2017

Praveze nie, už som odpalování cesto robila par krat, a nikdy sa nelamalo... ale používám piknikový nožík a třeba ich prerezat este kym su teple...

Amanda
Amanda 1. 1. 2017

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
88 641
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.