Velikonoční nádivka, jak ji ještě neznáte!

Vytisknout recept
Postup prací:
 
Mladé cukety umyjeme, ani nemusíme loupat a najemno nastrouháme.
Uzené uvařené maso pokrájíme na malé kostičky (já přidala i zbytek šunkového salámu).
Sýr nastrouháme nahrubo.
Česnek oloupeme a já ho nastrouhala spolu s cuketou
Tyto suroviny dáme do jedné mísy, slijeme ještě vodu z cuket, přidáme vajíčka, sůl, pepř, bylinky - dala jsem petrželovou nať, pažitku, to mám čerstvé a pak sušený medvědí česnek, majoránku a trochu barevného pepře.
Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec asi deci oleje. 
Vše společně pěkně promícháme a vlijeme na olejem potřený (nebo sádlem, máslem vymazaný) pekáč, do formy - jak je libo a pečeme
při 180°C asi 45 minut. Musí být krásně zlatavé.
Necháme vystydnout, lépe se pak krájí.
 
Můžeme podávat jako mls nebo s bramborem jako hlavní chod.
 
Místo bylinek můžete dát mladé kopřivy, někdo dává jarní cibulku.
 
Dobrou chuť přeje Hudlenka
 
 
1kg - cukety
250g - uzené maso
250 g - sýr Gouda nebo Eidam
250 g - polohrubá mouka
6ks - vejce
6ks - česnek
1 dcl - olej
ks - sůl, pepř, majoránka, bylinky
1ks - prdopeč
příprava - 30
vaření - 45
Kategorie Chuťovka
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account