Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

hudlenka
hudlenka
Vloženo 13. 4. 2017
Líbí se mi
30 min.
Příprava
45 min.
Vaření
12 porcí
Ingredience
cukety
1 kg
uzené maso
250 g
sýr Gouda nebo Eidam
250 g
polohrubá mouka
250 g
vejce
6 ks
česnek
6 ks
olej
1 dcl
sůl, pepř, majoránka, bylinky
prdopeč
1 ks

Velikonoční nádivka, jak ji ještě neznáte!

hudlenka
hudlenka
Vloženo 13. 4. 2017
Líbí se mi
Velikonoční nádivka, jak ji ještě neznáte!
30 min.
Příprava
45 min.
Vaření
12 porcí
Ingredience
cukety
1 kg
uzené maso
250 g
sýr Gouda nebo Eidam
250 g
polohrubá mouka
250 g
vejce
6 ks
česnek
6 ks
olej
1 dcl
sůl, pepř, majoránka, bylinky
prdopeč
1 ks

Velikonoční nádivka, jak ji ještě neznáte!

Postup prací:

 

Mladé cukety umyjeme, ani nemusíme loupat a najemno nastrouháme.

Uzené uvařené maso pokrájíme na malé kostičky (já přidala i zbytek šunkového salámu).

Sýr nastrouháme nahrubo.

Česnek oloupeme a já ho nastrouhala spolu s cuketou

Tyto suroviny dáme do jedné mísy, slijeme ještě vodu z cuket, přidáme vajíčka, sůl, pepř, bylinky - dala jsem petrželovou nať, pažitku, to mám čerstvé a pak sušený medvědí česnek, majoránku a trochu barevného pepře.

Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec asi deci oleje. 

Vše společně pěkně promícháme a vlijeme na olejem potřený (nebo sádlem, máslem vymazaný) pekáč, do formy - jak je libo a pečeme

při 180°C asi 45 minut. Musí být krásně zlatavé.

Necháme vystydnout, lépe se pak krájí.

 

Můžeme podávat jako mls nebo s bramborem jako hlavní chod.

 

Místo bylinek můžete dát mladé kopřivy, někdo dává jarní cibulku.

 

Dobrou chuť přeje Hudlenka

 

 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 30. 8. 2019

Teď už ji známe díky

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 17. 8. 2018

mňamka

Odpovědět
Petra H.
Petra H. 25. 4. 2017

A já to objevila až teď Ale tak tohle se dá určo celoročně a bude to výborné.

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 25. 4. 2017

Petruš, určitě, my jsme ji letos měli už koncem března a pak znovu na Velikonoce...mám to ráda a cukety kupuji celou zimu..

Amanda
Amanda 14. 4. 2017

To vypadá výborně. Moje teta dělala něco podobného myslím z brokolice. Bylo to výborné a nikdy jsem si bohužel nevzala recept

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 15. 4. 2017

recept je zde , jen nevím, jak nastrouhat brokolici , ale jistě by šlo ji rozmělnit nějak

Amanda
Amanda 15. 4. 2017

Možná to byla kapusta, teď nevím, bylo to výborné. Asi rozmělnit.

TerezaZlin
TerezaZlin 14. 4. 2017

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
10
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
85 203
registrovaných inspirativních žen
2 922
testovaných produktů
43 290
odeslaných produktů
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.