Veganské chilli s Ajvarem

Vytisknout recept
  1. Uvaříme si předem namočené fazole v nové vodě (solíme před koncem uvaření) a scedíme je.
  2. Cibuli a veškerou zeleninu nakrájíme na malé kousky. Na rozpálené pánvi s troškou olivového oleje osmahneme cibuli dozlatova, přidáme nakrájenou bramboru, papriku, cuketu a lilek.
  3. Přidáme koření: sůl, pepř, kmín, skořici, řádně promícháme a vaříme 10-15 minut do změknutí zeleniny. V případě potřeby přidáme trochu vody.
  4. Scezené fazole přidáme k zelenině společně s Podravka krájenými rajčaty a Podravka Ajvarem. Promícháme a společně vaříme dalších cca 25 minut na mírném plameni. Před podáváním posypeme nasekanou petrželí.
Servírování: Podáváme na opečeném chlebu či bagetce.
• 200 g - fazolí červená ledvina Lagris (den předem namočené ve vodě)
1ks - střední batát (sladká brambora)
1ks - cibule
1ks - paprika
1ks - menší cuketa
1ks - lilek
ks - olivový olej
ks - ½ lžičky himalájské soli
ks - ½ lžičky mletého kajenského pepře
ks - 1 lžíce mletého kmínu
ks - ½ lžíce cejlonské skořice
ks - 800 g rajčat krájených Podravka
ks - 3 lžíce Podravka Ajvaru
ks - hrst listů petržele
příprava - 10
vaření - 65
Kategorie Chuťovka
Uvařila AgnieskaHavlová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account