Veganská paštika z hlívy

Vytisknout recept
Veganská paštika je opravdu vynikající a navíc hlíva je velmi zdravá, obsahuje betaglukany a celou řadu vitaminů B, D, C, K, proteinů, sterolů, stopové prvky chromu, mědi, železa, jódu, sodíku, selenu nebo zinku.
RECEPT 
Najemno nakrájenou cibuli orestujte na oleji.
Přidáme rozmarýn a majoránku podle chuti a necháme provonět.
Poté přidáme na kostičky nakrájenou hlívu a také mletý kmín, necháme chvíli orestovat, přidáme sůl a pepř podle chuti. Poté přidáme trochu vody a dusíme přibližně 10 - 15 minut.
Do mixéru dáme vzniklou směs s hlívou a přidáme i vlašské ořechy. Pořádně mixujeme na strukturu, která se nám líbí. Podud by byla paštika hustá, přidáme ještě vodu.
Veganská paštika velmi dobře chutná s červenou cibulkou nebo jarní cibulkou. 
 
TADK DOBROU A ZDRAVOU CHUŤ!
250g - hlíva ústřičná
1ks - malá cibule
30 - 50g - vlašské ořechy
lžíce - rozmarýn, majoránka
špetka - mletý kmín
špetka - pepř, sůl
příprava - 10
vaření - 15
Kategorie Chuťovka
Uvařila HanaSahhu-arah

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account