Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Sahhu-arah
Sahhu-arah
Vloženo 8. 12. 2017
Líbí se mi
10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
hlíva ústřičná
250 g
malá cibule
1 ks
vlašské ořechy
30 - 50 g
rozmarýn, majoránka
mletý kmín
pepř, sůl

Veganská paštika z hlívy

Sahhu-arah
Sahhu-arah
Vloženo 8. 12. 2017
Líbí se mi
Veganská paštika z hlívy
10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
hlíva ústřičná
250 g
malá cibule
1 ks
vlašské ořechy
30 - 50 g
rozmarýn, majoránka
mletý kmín
pepř, sůl

Veganská paštika z hlívy

Veganská paštika je opravdu vynikající a navíc hlíva je velmi zdravá, obsahuje betaglukany a celou řadu vitaminů B, D, C, K, proteinů, sterolů, stopové prvky chromu, mědi, železa, jódu, sodíku, selenu nebo zinku.

RECEPT 

Najemno nakrájenou cibuli orestujte na oleji.

Přidáme rozmarýn a majoránku podle chuti a necháme provonět.

Poté přidáme na kostičky nakrájenou hlívu a také mletý kmín, necháme chvíli orestovat, přidáme sůl a pepř podle chuti. Poté přidáme trochu vody a dusíme přibližně 10 - 15 minut.

Do mixéru dáme vzniklou směs s hlívou a přidáme i vlašské ořechy. Pořádně mixujeme na strukturu, která se nám líbí. Podud by byla paštika hustá, přidáme ještě vodu.

Veganská paštika velmi dobře chutná s červenou cibulkou nebo jarní cibulkou. 

 

TADK DOBROU A ZDRAVOU CHUŤ!

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
6 porcí
Ingredience
hlíva ústřičná
250 g
malá cibule
1 ks
vlašské ořechy
30 - 50 g
rozmarýn, majoránka
mletý kmín
pepř, sůl

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Duch
Duch 16. 5. 2020

super

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 14. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 12. 4. 2020

zajímavé, super ač houby nemusím..

Odpovědět
Jasper
Jasper 3. 9. 2019

Tohle vůbec neznám. Super.

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 17. 8. 2018

paráda

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
98 176
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.