Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Verčullka
Verčullka
Vloženo 10. 11. 2018
Líbí se mi
20 min.
Příprava
- min.
Vaření
- porcí
Ingredience
špekáčků
1 kg
sůl a pepř
cibulí
5 ks
feferonky
3 ks
octa
750 ml
krupicového cukru
2 lžíce
bobkové listy
4 ks
kuliček černého pepře
10 ks
nového koření
5 ks

Utopenci

Verčullka
Verčullka
Vloženo 10. 11. 2018
Líbí se mi
Utopenci
20 min.
Příprava
- min.
Vaření
- porcí
Ingredience
špekáčků
1 kg
sůl a pepř
cibulí
5 ks
feferonky
3 ks
octa
750 ml
krupicového cukru
2 lžíce
bobkové listy
4 ks
kuliček černého pepře
10 ks
nového koření
5 ks

Utopenci

Nejdříve si připravíme lák. Do kastrolu nalijeme ocet, přidáme cukr a všechno koření a na mírném plameni zahříváme, až skoro k bodu varu a mícháme, aby se cukr rozpustil. Sundáme z plotny, aby lák vychladnul.

 

Špekáčky oloupeme, nařežeme na poloviny. Na vnitřní straně špekáčky osolíme, opepříme, položíme cibuli a feferonky. Špekáčky propícháme nebo nařežeme.

 

Teď na dno skelnice dáme cibuli, feferonky a pak špekáčky. Další vrstvy jsou stejné. Zalijeme lákem a necháme odležet 10 dnů. 

20 min.
Příprava
- min.
Vaření
- porcí
Ingredience
špekáčků
1 kg
sůl a pepř
cibulí
5 ks
feferonky
3 ks
octa
750 ml
krupicového cukru
2 lžíce
bobkové listy
4 ks
kuliček černého pepře
10 ks
nového koření
5 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Maruš11
Maruš11 24. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Jasper
Jasper 30. 5. 2019

Tak tohle zrovna moc nemusím

Odpovědět
Majina
Majina 13. 2. 2019

Utopencov zbožňujeme

Odpovědět
oaa
oaa 16. 12. 2018

Odpovědět
avatar
Věra Zelenková 26. 11. 2018

Kdysi jsme je dělávali často

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
88 850
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.