Tuňáková pomazánka

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Čas vaření 14 minutes
Uvařila MarieHajdová

Ingredience

  • 1 ks Tuňák ve vlastní šťávě
  • 100 g Lučina
  • 2 lžíce Máslo
  • 2 lžička Citronová šťáva
  • Sůl
  • Pepř
  • Čerstvý kopr

Instrukce

  • Pomazánek není nikdy dost! Kopr dodá tuňákovi tu správnou chuť.
    Utřeme lučinu se změklým máslem ve větší misce. Slijeme šťávu z tuňáka. Lepší jsou kousky než vyloženě drcený tuňák, ten je příliš vodnatý a pomazánka by byla řídká. Tuňáka přidáme k máslové směsi.
    Jemně promícháme, přidáme hrst čerstvého sekaného kopru, osolíme, opepříme a přidáváme citronovou šťávu. Můžeme přidat i jiné bylinky podle chuti, třeba čerstvou petrželku. Neměly by být moc výrazné, důležité je, aby vynikla chuť tuňáka a kopru. 
    Podáváme s čerstvým pečivem, vajíčkem natvrdo, rajčatem... čímkoliv, co máme rádi. Hodí se jako svačinka pro děti do školy, na snídani i na večerní party.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account