Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

MONI-kiss
MONI-kiss
Vloženo 11. 12. 2016
Líbí se mi
15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
2 porce
Ingredience
kalamár větší
1 ks
krevety
12 ks
malé chobotničky
12 ks
česnek
3 stroužek
petžel čerstvá
1 hrst
zázvor
5 plátek
olivový olej
2 lžíce
bílé víno suché
1 dcl
pepř
1 špetka

Trocha exotiky: Výběr mořských potvůrek :-)

MONI-kiss
MONI-kiss
Vloženo 11. 12. 2016
Líbí se mi
Trocha exotiky: Výběr mořských potvůrek :-)
15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
2 porce
Ingredience
kalamár větší
1 ks
krevety
12 ks
malé chobotničky
12 ks
česnek
3 stroužek
petžel čerstvá
1 hrst
zázvor
5 plátek
olivový olej
2 lžíce
bílé víno suché
1 dcl
pepř
1 špetka

Trocha exotiky: Výběr mořských potvůrek :-)

Nejprve očistíme mořské živočichy.

Já to dělám takto:

Kalamáry svléknu a zbavím je vnitřností včetně výstuhy těla (takové to průhledné pírko). Nakrájím je na kolečka. Použiji i chapadla! Nezapomenu také odstranit tzv "zobáček", který se nachází uprostřed mezi chapadly v ústním otvoru.

Krevety připravuji a servíruji tak, jak jsou, nijak je nečistím, protože neztratí tu svoji šťávičku a nejsou tak vysušené. Objevila jsem hlavně kouzlo v tom, když si mohu krevety oloupat horké až na talíři a vysát jim hlavičku a ještě si olíznout prsty (prostě si je maximálně vychutnávám, no). Kdo to nemusí, ať si je klidně oloupe a na talíř je dává již oloupané.

Chobotničky kupuji již očištěné, pouze jim vymáčknu ty "zobáčky" z ústního otvoru a nijak je neporcuji, nechávám je vcelku.

Česnek a petrželku si nasekám najemno a nechám v jedné mističce přichystané na rychlé finále.

Na pánvi si rozehřeji olej a když je rozehřátý, tak všechny potvůrky najednou zprudka orestuji, lehce opepřím a podliji vínema pak krátce podusím - tak max. 3 minuty a nechám šťávu mírně vypařit a přidám česnek s petrželkou a podávám s opečeným pečivem.

Dobrou chuť!!!

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
2 porce
Ingredience
kalamár větší
1 ks
krevety
12 ks
malé chobotničky
12 ks
česnek
3 stroužek
petžel čerstvá
1 hrst
zázvor
5 plátek
olivový olej
2 lžíce
bílé víno suché
1 dcl
pepř
1 špetka

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 16. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Monulka
Monulka 13. 5. 2020

miluju

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 10. 4. 2020

dobrota

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 17. 8. 2018

mňamka

Odpovědět
sipeji
sipeji 12. 12. 2016

no chtělo by to odvahu ochutnat.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
90 196
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.