Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

jjana
jjana
Vloženo 28. 7. 2020
Líbí se mi
60 min.
Příprava
5 min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
přerostlé okurky nakládačky
15 ks
voda
1 l
sůl
40 g
mrkev
1 ks
celý pepř
5 ks
horčičné semínko
1 lžička
cibule
1 ks
kopr
1 ks
bobkový list
2 ks

Tradiční kvašáky

jjana
jjana
Vloženo 28. 7. 2020
Líbí se mi
Tradiční kvašáky
60 min.
Příprava
5 min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
přerostlé okurky nakládačky
15 ks
voda
1 l
sůl
40 g
mrkev
1 ks
celý pepř
5 ks
horčičné semínko
1 lžička
cibule
1 ks
kopr
1 ks
bobkový list
2 ks

Tradiční kvašáky

Na kvašené okurky vzpomínám jako na nezbytný doplněk  večeří v létě.Teď se s vámi podělím o recept na ně. Umyjeme okurky,  naskládáme je do třílitrové sklenice, proložíme kořením, můžeme podle své chuti přidat i jednu nebo dvě feferonky. Svaříme vodu se solí a horký nálev nalijeme na okurky ve sklenici. Přikryjeme víčkem a necháme v teple  tři až pět dní kvasit. Ochutnáme a pokud se nám zdají okurky již dost kyselé, uložíme je do  lednice. Moc dlouho  nám tam nevydrží. Chleba namazaný sádlem nebo máslem  a kyselá okurka je v létě  top.

60 min.
Příprava
5 min.
Vaření
10 porcí
Ingredience
přerostlé okurky nakládačky
15 ks
voda
1 l
sůl
40 g
mrkev
1 ks
celý pepř
5 ks
horčičné semínko
1 lžička
cibule
1 ks
kopr
1 ks
bobkový list
2 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Maruš11
Maruš11 30. 7. 2020

jednou ročně si je dám

Odpovědět
benca
benca 29. 7. 2020

To mi nechuti

Odpovědět
Jasper
Jasper 29. 7. 2020

Tak tohle zrovna moc nemusíme. Já vlastně vůbec ne. Ale vím že spoustu lidí kvašáky miluje

Odpovědět
sipeji
sipeji 29. 7. 2020

Vlastně jsem kvašáky nikdy nejedla, jen klasické nakládané okurky.

Odpovědět
lemur
lemur 28. 7. 2020

Mám také raději sladkokyselé okurky. Ale jistě dobré a zdravé.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
91 476
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.