Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Vanda| ŽENA s.r.o.
Vanda| ŽENA s.r.o.
Vloženo 11. 6. 2019
Líbí se mi
25 min.
Příprava
45 min.
Vaření
8 porcí
Ingredience
Palce z hovězí bio svíčkové
400 g
1 červená cibule nebo 3 šalotky
Propláchnuté kapary
1 lžíce
Morkové kosti
2 ks
Sůl
1 lžíce
Pepř podle chuti
Extra panenský slunečnicový olej
3 lžíce
Petrželka na ozdobu
1 hrst
Hořčice
1 lžička
Na špičku nože třeného česneku
Krajíc chleba na topinky
4 ks

Tatarák s morkem na topince

Vanda| ŽENA s.r.o.
Vanda| ŽENA s.r.o.
Vloženo 11. 6. 2019
Líbí se mi
Tatarák s morkem na topince
25 min.
Příprava
45 min.
Vaření
8 porcí
Ingredience
Palce z hovězí bio svíčkové
400 g
1 červená cibule nebo 3 šalotky
Propláchnuté kapary
1 lžíce
Morkové kosti
2 ks
Sůl
1 lžíce
Pepř podle chuti
Extra panenský slunečnicový olej
3 lžíce
Petrželka na ozdobu
1 hrst
Hořčice
1 lžička
Na špičku nože třeného česneku
Krajíc chleba na topinky
4 ks

Tatarák s morkem na topince

Postup:

 

1) Tzv. palce z hovězí svíčkové nakrájíme na slabší plátky a na krájecí desce škrábeme nožem tak, abychom od masa oddělili šlachy a blanky. Naškrábané maso uchováme v chladničce.

 

2) Oloupeme si cibuli a česnek. Propláchnuté kapary nasekáme nožem nadrobno.

 

3) Morkové kosti spaříme ve vroucí vodě a vyjmeme. Přivedeme vodu k varu a opět vložíme morkové kosti. Mírným varem povaříme asi 30 minut a kosti vyjmeme. Morek opatrně vyklepneme z kostí (můžeme si pomoci špičkou nože, ale snažíme se, aby váleček morku zůstal vcelku) a morek na chvíli vložíme do mrazničky.

 

4) Česnek utřeme nožem na pastu a cibuli nasekáme velmi najemno.

 

5) Tatarák ze svíčkové dochutíme solí, pepřem, lžičkou hořčice, přidáme utřený česnek, nasekanou cibulku, kapary a petrželku. Nakonec důkladně promícháme s extra panenským slunečnicovým olejem a jednotlivé porce nachystáme na talířky.

 

6) Krajíce chleba pokapeme extra panenským slunečnicovým olejem a opečeme na grilu z obou stran dozlatova.

 

7) Na horké pánvi nebo na grilu zprudka a ze všech stran opečeme válečky morku (nesmí se na pánvi zdržet, aby se nerozpustil) a ozdobíme jím porce tataráku.

 

 A máme hotovo! Dobrou chuť 

 

25 min.
Příprava
45 min.
Vaření
8 porcí
Ingredience
Palce z hovězí bio svíčkové
400 g
1 červená cibule nebo 3 šalotky
Propláchnuté kapary
1 lžíce
Morkové kosti
2 ks
Sůl
1 lžíce
Pepř podle chuti
Extra panenský slunečnicový olej
3 lžíce
Petrželka na ozdobu
1 hrst
Hořčice
1 lžička
Na špičku nože třeného česneku
Krajíc chleba na topinky
4 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Kahomar
Kahomar 9. 1. 2020

nádhera

Odpovědět
Tamara
Tamara 3. 12. 2019

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 23. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
MajkaM
MajkaM 15. 10. 2019

super

Odpovědět
Jasper
Jasper 25. 7. 2019

Zajímavé. To vůbec neznáme

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
88 762
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.