Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Marusia
Marusia
Vloženo 25. 4. 2016
Líbí se mi
35 min.
Příprava
10 min.
Vaření
25 porcí
Ingredience
Hladká mouka
100 g
Máslo
100 g
Sýr (Eidam 30%)
100 g
Žloutek
1 ks

Sýrové krekry na zobání

Marusia
Marusia
Vloženo 25. 4. 2016
Líbí se mi
Sýrové krekry na zobání
35 min.
Příprava
10 min.
Vaření
25 porcí
Ingredience
Hladká mouka
100 g
Máslo
100 g
Sýr (Eidam 30%)
100 g
Žloutek
1 ks

Sýrové krekry na zobání

Lehce změklé máslo si v nakrájíme na menší plátečky a smícháme ho s moukou do hladka. Najemno si nastrouháme sýr a vmícháme ho do másla s moukou, přidáme žloutek a vypracujeme těsto.

Těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme ho do lednice na 30 minut uležet.

Po vyndání z ledničky si těsto vyválíme a pomocí třeba kulatého talíře si vykrojíme z těsta kruh. Z kruhu nám půjdou lépe krájet malé trojúhelníky (může být i jiný tvar, ale vypadá to lépe, když jsou krekry jako trojúhelníčky)

Do těsta si pomocí brčka vytvoříme dirky.

Pečeme 10 minut při 180°C.

 

35 min.
Příprava
10 min.
Vaření
25 porcí
Ingredience
Hladká mouka
100 g
Máslo
100 g
Sýr (Eidam 30%)
100 g
Žloutek
1 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
RůžaV
RůžaV 16. 3. 2021

Odpovědět
januska28
januska28 29. 10. 2020

krasa

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 17. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Duch
Duch 11. 5. 2020

super

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 10. 4. 2020

dobrota

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
102 591
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.