Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

hudlenka
hudlenka
Vloženo 11. 1. 2015
Líbí se mi
15 min min.
Příprava
1 hod min.
Vaření
10+ porcí
Ingredience
Tvrdý sýr
40 dkg
Šunka nebo kvalitní šunkový salám
25 dkg
Tvaroh
1 ks
Máslo
15 dkg
Červené papriky sterilované
Zelené bylinky (petrželová nať, ...)
Semínka - sezamová, slunečnicová, lněná
Koření - sůl, červená paprika sypaná, ...
Listové těsto
1 ks
Kečup
5 lžíce
Vejce
1 ks

Čekáte hosty? Vyzkoušejte sýrovou roládu a šneky z listového těsta

hudlenka
hudlenka
Vloženo 11. 1. 2015
Líbí se mi
Čekáte hosty? Vyzkoušejte sýrovou roládu a šneky z listového těsta
15 min min.
Příprava
1 hod min.
Vaření
10+ porcí
Ingredience
Tvrdý sýr
40 dkg
Šunka nebo kvalitní šunkový salám
25 dkg
Tvaroh
1 ks
Máslo
15 dkg
Červené papriky sterilované
Zelené bylinky (petrželová nať, ...)
Semínka - sezamová, slunečnicová, lněná
Koření - sůl, červená paprika sypaná, ...
Listové těsto
1 ks
Kečup
5 lžíce
Vejce
1 ks

Čekáte hosty? Vyzkoušejte sýrovou roládu a šneky z listového těsta

Čekáte hosty, nebo se sami chystáte na oslavu? Slané sýrové rolády a pikantní šneci jsou ideální chuťovkou.

Sýrové roládky:

20 dkg sýra v celku dáme do pevného mikrotenového sáčku a minutu rozehřejem v mikrovlnce, aby šel rozválet na placku, rozpůlíme a přesuneme na potravinovou fólii.

Z tvarohu, másla, červené sypané papriky a soli utřeme pomazánku na způsob budapešťské.

Připravené pláty rozváleného sýra potřeme pomazánkou, do jedné řady naskládáme proužky červené papriky a na to dáme snítky zelených bylinek. Zabalíme jako závin a dáme chladit do lednice.

Po vychladnutí krájíme na plátky. 

Šneci z listového těsta:

Rozválené a v pečicí fólii zabalené listové těsto rozbalíme, případně ještě válečkem rozválíme na tenčí plát. Opět rozpůlíme.

Natřeme slabou vrstvou kečupu, poklademe šunkou a na plátky nakrájeným sýrem. Nedáváme až zcela ke kraji, pak to nevypadá hezky.

Opět poklademe proužky červené papriky a zelené bylinky a zamotáme do závinu.

Nakrájíme na plátky (šneky)  a poklademe kousek od sebe na plech s pečicím papírem. Všechny šneky potřeme rozšlehaným vajíčkem a na část dáme nastrouhaný sýr a část posypeme semínky (já dávám slunečnicová, sezamová a lněná)

Dáme upéct zhruba na 15-20 min. do zahřáté trouby na cca 160 stupňů Celsia dozlatova.

Dobrou chuť přeje Hudlenka

 

 

 

 

 

15 min min.
Příprava
1 hod min.
Vaření
10+ porcí
Ingredience
Tvrdý sýr
40 dkg
Šunka nebo kvalitní šunkový salám
25 dkg
Tvaroh
1 ks
Máslo
15 dkg
Červené papriky sterilované
Zelené bylinky (petrželová nať, ...)
Semínka - sezamová, slunečnicová, lněná
Koření - sůl, červená paprika sypaná, ...
Listové těsto
1 ks
Kečup
5 lžíce
Vejce
1 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Duch
Duch 28. 5. 2020

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 17. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Duch
Duch 11. 5. 2020

Znám

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 11. 5. 2020

to asi známe všichni

Maruš11
Maruš11 10. 4. 2020

skvělé

Odpovědět
Luu2
Luu2 23. 11. 2019

super

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
92 393
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.