Sušená rajčata nakládaná v olivovém oleji s bylinkami

Vytisknout recept
Můj oblíbený způsob, jak si zpracovat přebytky rajčat ze zahrádky. Jednoduše rajčata nakrájejte na půl centimetrové plátky a usušte dle vašich možností. Já si zakoupila sušičku, ale kdo nemá, tak použijte troubu. Když bylo teď tak krásně slunečno, tak jsem rajčata v sušičce jen zatáhla a nechala doschnout venku. Pak si jen vezměte sklenice a vrstvěte usušené plátky s bylinkami, nejraději mám četstvý tymián, prosypu směsí steakového koření (někdy přidávám i kapary, sůl či česnek...). Každou sklenku mám jinou, dle nálady :-). Hotová rajčátka nechávám stát v temnu. Nejraději používám do základu k těstovinám, rizotům. Na pánvičce krásně změknou a obohatí jídlo svou chutí *heart*
1kg - Rajčata
4dcl - Olivový olej
1hrst - Tymián
1lžíce - Steakové koření
příprava - 30 minut
vaření - 12 hodin
Kategorie Chuťovka
Uvařila DitaBřezinová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account