Špaldová ořechová srdíčka s ředkvičkovou pomazánkou

Vytisknout recept
Mouku, ořechy, olej, vejce, sůl, bylinky a asi 75 ml vody smícháme a zpracujeme na těsto. Zabalíme do fólie a necháme alespoň 30 minut odležet v lednici.
Odpočaté těsto vyválíme mezi fólií a tenkou vrstvu (cca 3 mm), ze které vykrajujeme vykrajovátkem srdíčka. Ta rozložíme na plech, potřeme žloutkem, zasypeme sezamem a pečeme asi 15 až 20 minut v troubě rozehřáté na 180 °C.
Ředkvičky umyjeme, zbavíme nati a kořínků a nakrájíme na malé kostičky. Smícháme s tvarohem, mlékem a bylinkami. Dochutíme solí, pepřem a podáváme s ořechovými srdíčky.
200g - špaldová mouka
100g - lískové oříšky
1ks - vejce
1ks - žloutek
2lžíce - sezam
2lžíce - olivový olej
0,25g - sul
1hrst - ředkvičky
250g - tvaroh
50ml - mléko
2lžíce - petrželka
přiměřenělžička - sul. pepř
příprava - 30
vaření - 20
Kategorie Chuťovka
Uvařila DagmarKostenková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account