Slaný koláč se zatočenou zeleninou

Vytisknout recept
Mouku se solí prosejte do mísy, přidejte na kostičky pokrájené máslo a prsty vytvořte směs podobnou drobence. Nalijte do mísy vodu a rychle zpracujte těsto. Zabalte do potravinářské fólie a nechte 45 minut odpočinout v lednici. Formu vymažte máslem. Na pracovní desce rozválejte těsto do kruhu, přeneste do formy, přitlačte ke stěnám a přebytečné těsto odřízněte. Vychlazenou formu s těstem překryjte archem pečicího papíru, nasypte na něj fazole a pečte tzv. naslepo 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Nechte vychladnout.
Mozzarellu nakrájejte nadrobno, goudu nastrouhejte, smíchejte se zakysanou smetanou a podle chuti osolte. Omytou zeleninu škrabkou na brambory nakrájejte na tenké plátky. Teplotu trouby zvyšte na 190 °C a sýrovou směsí potřete předpečený korpus. Zeleninu můžete skládat do kolečka na talíři a potom přenést do formy, ale já jsem to skládala rovnou do formy. Pečte 40-50 minut.
Dobrou chuť! 😉
 
190g - Pšeničná hladká mouka
110g - Máslo
1lžíce - Studená voda
špetka - Sůl
1ks - Cuketa
1ks - Mrkev
Dle chutiplátek - Slanina
1ks - Mozzarella
100g - Gouda
špetka - Pepř
1ks - Zakysaná smetana
příprava - 60
vaření - 40-50
Kategorie Chuťovka
Uvařila EvaMatoušková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account