Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Francis
Francis
Vloženo 1. 6. 2016
Líbí se mi
40 min.
Příprava
10 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Vlašské ořechy
2 hrnek
Kakaový prášek
4 lžíce
Sirup z Agáve (nebo med)
3/4 hrnek
Převařená voda
150 ml

Sladká pomazánka z vlašských ořechů

Francis
Francis
Vloženo 1. 6. 2016
Líbí se mi
Sladká pomazánka z vlašských ořechů
40 min.
Příprava
10 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Vlašské ořechy
2 hrnek
Kakaový prášek
4 lžíce
Sirup z Agáve (nebo med)
3/4 hrnek
Převařená voda
150 ml

Sladká pomazánka z vlašských ořechů

Máte rádi čokoládu a oříškovou nugetu?

Tak to bude recept právě pro vás!

Už jako malá jsem holdovala takové té malé krabičce, která v sobě ukrývala pár gramů lahodné arašídové nugety. Asi nemusím připomínat, že taková pochoutka uspokojí váš mlsný jazýček, ale je také schopna přidat pár těch nežádoucích kilogramů pokud sníte celé balení na posezení. Obsahuje totiž značné množství tuku a cukru.

Připravila jsem si pro vás jednoduchý recept na lahodnou pomazánku, která nahradí tu z obchodů a ještě ke všemu je mnohem zdravější i méně kalorická. Můžete si tak holdovat tomuto sladkému pokušení bez výčitek svědomí.

Co budete na její přípravu potřebovat?

  • 2 hrnky vlašských ořechů (obsahují mnoho vitamínů zejména skupiny B, omega-3  nenasycené mastné kyseliny, vápník, železo, hořčík, zinek, mangan a draslík)
  • 4 PL kakaového prášku
  • 3/4 hrnku sirupu z AGÁVE (pokud jej nemáte, nahraďte medem)
  • 150 ml převařené vody
  • mixér s ostrými noži

Předehřejte si troubu na 190 °C.

Jádra vlašských ořechů vsypte na plech a vložte na 10 minut do rozpálené trouby.

Mezitím si převařte 150 ml vody a nechejte vystydnout.

Pečené a zchlazené ořechy vložte do robotu a mixujte na jemnou kaši. Přidejte sirup, kakao a dolijte převařenou vychladlou vodou. Pokračujte v kutrování, dokud vám nevznikne hladká jemná hmota. 

Hotovou pomazánku přendejte do dózy a skladujte v chladničce. Trvanlivost je 5 dní. Věřte však, že tak dlouho vám nevydrží. 

Z tohoto množství vyrobíte 590 g ořechového lahodného krému.

TIP: pomazánka je výtečná pro svou energetickou hodnotu na snídani, namazaná na čerstvém pečivu. Přidat si ji můžete k bílému jogurtu, do müsli nebo ji použít jako DIP na čerstvé ovoce.

Lze ji také použít jako náplň do buchet.

Přeji vám dobrou chuť!

40 min.
Příprava
10 min.
Vaření
4 porce
Ingredience
Vlašské ořechy
2 hrnek
Kakaový prášek
4 lžíce
Sirup z Agáve (nebo med)
3/4 hrnek
Převařená voda
150 ml

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 17. 8. 2019

Tohle musím vyzkoušet.

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 11. 8. 2018

super skúsim

Odpovědět
Tereza N.
Tereza N. 14. 5. 2017

výborná jen jsem méně sladila

Odpovědět
kikusQa
kikusQa 29. 1. 2017

Odpovědět
grenadka
grenadka 26. 10. 2016

nooo... tak to sa mi veľmi páči... niekedy musím vyskúšať

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 000
žen v průměru na jedné akci v OC
2 922
testovaných produktů
86 990
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.