Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Zoooza
Zoooza
Vloženo 21. 8. 2013
Líbí se mi
45 minut min.
Příprava
5 minut min.
Vaření
porcí
Ingredience
Rajčata
3 kg
Cukr
1,2 kg
Želírovací přípravek
1 - 2 ks
Kyselina citronová
3 lžička
Višňový čaj
5 ks

Rajčatová marmeláda

Zoooza
Zoooza
Vloženo 21. 8. 2013
Líbí se mi
Rajčatová marmeláda
45 minut min.
Příprava
5 minut min.
Vaření
porcí
Ingredience
Rajčata
3 kg
Cukr
1,2 kg
Želírovací přípravek
1 - 2 ks
Kyselina citronová
3 lžička
Višňový čaj
5 ks

Rajčatová marmeláda

Jihoevropská specialitka se hodí se světlou bagetkou nebo s palačinkami.

Zralá rajčata omyjeme, vhodíme do vroucí vody a po cca 2 - 3 minutách vytáhneme a hodíme do studené vody - tím popraská slupka a lépe se odšťavní (lis, odšťavňovač, nebo rozmixovat v mixéru a přes plátýnko). Mezitím si uvaříme silný ovocný čaj (1 hrnek na 5 pytlíků).

Získanou šťávu (cca 2 litry) přivedeme k varu spolu s čajem. Želírovací přípravek smícháme s malým množstvím cukru a vsypeme do vroucí šťávy. Vaříme 5 minut. 

Přidáme zbylé množství cukru a vaříme dalších 5 minut. Vypneme a vmícháme kys. citronovou.

Ještě horké plníme do sklenic a sterilujeme 15 minut na 85 stupňů Celsia.

 

Tuto jihoevropskou specialitku doporučujeme se světlou bagetkou a kvalitní kávou nebo na palačinky.

 

45 minut min.
Příprava
5 minut min.
Vaření
porcí
Ingredience
Rajčata
3 kg
Cukr
1,2 kg
Želírovací přípravek
1 - 2 ks
Kyselina citronová
3 lžička
Višňový čaj
5 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Hkohoutice
Hkohoutice 3. 8. 2020

zkusim

Odpovědět
lemur
lemur 2. 8. 2020

Super. Vyzkouším.

Odpovědět
Duch
Duch 27. 5. 2020

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 17. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Duch
Duch 7. 5. 2020

vau zajímavé

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
91 527
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.