Quiche se třemi druhy španělského sýra

Vytisknout recept
Tradiční slaný koláč qiuche pochází z Francie a skvělý jako víkendové pohoštění pro návštěvu nebo se salátem jako lehká večeře. Ve spolupráci s gurmánským obchodem www.e-delikatesy.cz jsme si pro vás připravili španělskou obměnu tohoto oblíbeného koláče.
Do mísy vsypejte prosátou mouku a sůl, přidejte na menší kousky nakrájené máslo. Z těchto ingrediencí vytvoříme drobenkové těsto a postupně přihněteme ručně vejce a vodu, dokud nebude směs krásně pružná, poté necháme odležet v lednici alespoň 30 minut.

Následně připravíme náplň tak, že na pánvi orestujeme cibuli a slaninu, osolíme a opepříme. Ve směsi lehce podusíme listový špenát. Ve větší misce smícháme smetanu a vejce, do směsi přišleháme nastrouhané 3 druhy manchega. Trochu nastrouhaného sýra si necháme na posypání koláče.

Troubu si předehřejeme na 180°C. Těsto posypeme lehce hladkou moukou a válečkem vyválíme na cca 1 cm silnou placku. Vyválené těsto přeneseme do formy a prsty přitlačíme na stěnu formy.
Těsto na dně propícháme několika místech vidličkou a vložíme na něj alobal, do kterého nasypeme například rýži nebo fazole. Propíchnutí těsta a zatížení rýží zabrání nafukování těsta.
Takto připravené těsto pečte zhruba 15 minut, poté vyndejte alobal s rýží a dopečte ještě 5 minut.
Do upečeného korpusu rozprostřete rovnoměrně náplň a posypejte zbylým sýrem.
Rajčata na ozdobu upečte nakrájená na plechu zvlášť společně se snítkou tymiánu a nechte vychladnout, než jimi koláč ozdobíte. Celý quiche dejte vychladit alespoň na 2 hodiny, aby se lépe krájel.

350g - hladká mouka
250g - máslo
1ks - vejce od šťastných slepic
3lžíce - voda
150g - sýr manchego semicurado
150g - manchego curado
100g - manchego anejo
400ml - smetana na vaření
4ks - vejce od šťastných slepic
200g - slanina
100g - listový špenát
ks - červená cibule
ks - sůl a pepř
ks - rajčata
ks - tymián
příprava - 20
vaření - 60
Kategorie Chuťovka
Uvařila BáraBílková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account