Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

avatar
Bára Bílková
Vloženo 17. 9. 2021
Líbí se mi
20 min.
Příprava
60 min.
Vaření
8 porcí
Ingredience
hladká mouka
350 g
máslo
250 g
vejce od šťastných slepic
1 ks
voda
3 lžíce
sýr manchego semicurado
150 g
manchego curado
150 g
manchego anejo
100 g
smetana na vaření
400 ml
vejce od šťastných slepic
4 ks
slanina
200 g
listový špenát
100 g
červená cibule
sůl a pepř
rajčata
tymián

Quiche se třemi druhy španělského sýra

avatar
Bára Bílková
Vloženo 17. 9. 2021
Líbí se mi
Quiche se třemi druhy španělského sýra
20 min.
Příprava
60 min.
Vaření
8 porcí
Ingredience
hladká mouka
350 g
máslo
250 g
vejce od šťastných slepic
1 ks
voda
3 lžíce
sýr manchego semicurado
150 g
manchego curado
150 g
manchego anejo
100 g
smetana na vaření
400 ml
vejce od šťastných slepic
4 ks
slanina
200 g
listový špenát
100 g
červená cibule
sůl a pepř
rajčata
tymián

Quiche se třemi druhy španělského sýra

Tradiční slaný koláč qiuche pochází z Francie a skvělý jako víkendové pohoštění pro návštěvu nebo se salátem jako lehká večeře. Ve spolupráci s gurmánským obchodem www.e-delikatesy.cz jsme si pro vás připravili španělskou obměnu tohoto oblíbeného koláče.

Do mísy vsypejte prosátou mouku a sůl, přidejte na menší kousky nakrájené máslo. Z těchto ingrediencí vytvoříme drobenkové těsto a postupně přihněteme ručně vejce a vodu, dokud nebude směs krásně pružná, poté necháme odležet v lednici alespoň 30 minut.


Následně připravíme náplň tak, že na pánvi orestujeme cibuli a slaninu, osolíme a opepříme. Ve směsi lehce podusíme listový špenát. Ve větší misce smícháme smetanu a vejce, do směsi přišleháme nastrouhané 3 druhy manchega. Trochu nastrouhaného sýra si necháme na posypání koláče.

Troubu si předehřejeme na 180°C. Těsto posypeme lehce hladkou moukou a válečkem vyválíme na cca 1 cm silnou placku. Vyválené těsto přeneseme do formy a prsty přitlačíme na stěnu formy.
Těsto na dně propícháme několika místech vidličkou a vložíme na něj alobal, do kterého nasypeme například rýži nebo fazole. Propíchnutí těsta a zatížení rýží zabrání nafukování těsta.

Takto připravené těsto pečte zhruba 15 minut, poté vyndejte alobal s rýží a dopečte ještě 5 minut.
Do upečeného korpusu rozprostřete rovnoměrně náplň a posypejte zbylým sýrem.
Rajčata na ozdobu upečte nakrájená na plechu zvlášť společně se snítkou tymiánu a nechte vychladnout, než jimi koláč ozdobíte. Celý quiche dejte vychladit alespoň na 2 hodiny, aby se lépe krájel.

20 min.
Příprava
60 min.
Vaření
8 porcí
Ingredience
hladká mouka
350 g
máslo
250 g
vejce od šťastných slepic
1 ks
voda
3 lžíce
sýr manchego semicurado
150 g
manchego curado
150 g
manchego anejo
100 g
smetana na vaření
400 ml
vejce od šťastných slepic
4 ks
slanina
200 g
listový špenát
100 g
červená cibule
sůl a pepř
rajčata
tymián

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
sipeji
sipeji 21. 9. 2021

Vypadá úžasně

Odpovědět
Siraellen
Siraellen 19. 9. 2021

Hned bych si dala

Odpovědět
ohnivázenaMagdalena
ohnivázenaMagdalena 19. 9. 2021

Odpovědět
Li
Li 18. 9. 2021

Odpovědět
Lucka94
Lucka94 18. 9. 2021

Luxus

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
101 423
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.