Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

madlenka
madlenka
Vloženo 5. 8. 2019
Líbí se mi
20 minut min.
Příprava
pečení min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
švestky
2 kg
cukr na 2 dávky rozdělen po 250 g
500 g
ocet
2 lžíce
skořice mletá
1 lžička
hřebíček drcený
5 ks
rum
4 lžíce

Povidla z trouby

madlenka
madlenka
Vloženo 5. 8. 2019
Líbí se mi
Povidla z trouby
20 minut min.
Příprava
pečení min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
švestky
2 kg
cukr na 2 dávky rozdělen po 250 g
500 g
ocet
2 lžíce
skořice mletá
1 lžička
hřebíček drcený
5 ks
rum
4 lžíce

Povidla z trouby

Švestky omyjeme a rozpůlíme – pecky vyberu.Potom švestky navrstvíme do hlubšího pekáče (aby se do něj všechny švestky vešli) a pokapeme octem. Vložíme do trouby vyhřáté na  250 stupňů a pečeme 20-25 minut  – během pečení nemícháme.

Potom vyjmeme z trouby a  posypeme první dávkou cukru  a opět vložíme do trouby na 15 minut. Dáme péct na dalších 15 minut, vyjmeme a posypeme  zbylým cukrem a opět vložíme na 10-15 minut do trouby .

Pak stačí už jen vybrat z trouby, pokapat rumem a posypat kořením. Ponorným mixérem rozmixujeme a jen naplníme do čistých sklenic na zavařování (okraj sklenic musí zůstat čistý), uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Zabalíme do deky, necháme zcela vychladnout a máme hotovo!

 

Rada na závěr:  Někdy se mohou švestky po třetím pečení zdát příliš vodnaté. Tehdy vložte ještě na 15-20 minut do trouby.

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
MajkaM
MajkaM 8. 10. 2019

super

Odpovědět
dagmara12
dagmara12 6. 10. 2019

vynikající

Odpovědět
Jasper
Jasper 18. 9. 2019

Musím je vyzkoušet

Odpovědět
hanka33
hanka33 18. 8. 2019

Dělám podobně, jen nemixuji a používám na kynutou metýnku v zimě, když není čerstvé ovoce

Odpovědět
TerezaZlin
TerezaZlin 18. 8. 2019

Zajimave, takto to neznam.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
85 615
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.