Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

grenadka
grenadka
Vloženo 5. 1. 2017
Líbí se mi
-20 min.
Příprava
-10 min.
Vaření
-4 porcí
Ingredience
sendvič
1 ks
tavený syr
100 g
tvrdý syr
100 g
čerstvá paprika (zelená, červená, oranžová)
100 g
čerstvá pažítka
vajce uvarené na tvrdo
3 ks
mäkká saláma
200 g
maslo
100 g
soľ
podľa chuti ks

Plnený slaný sendvič

grenadka
grenadka
Vloženo 5. 1. 2017
Líbí se mi
Plnený slaný sendvič
-20 min.
Příprava
-10 min.
Vaření
-4 porcí
Ingredience
sendvič
1 ks
tavený syr
100 g
tvrdý syr
100 g
čerstvá paprika (zelená, červená, oranžová)
100 g
čerstvá pažítka
vajce uvarené na tvrdo
3 ks
mäkká saláma
200 g
maslo
100 g
soľ
podľa chuti ks

Plnený slaný sendvič

Sendvič prekrojíme pozdĺžne zúbkatým nožom na chlieb na dve oválne polovice.

Opatrne povyberáme bielu striedku z oboch častí. Opatrne preto, lebo keď je sendvič čerstvý, ľahko by ste mohli zatrhnúť a spraviť v ňom dieru. Netreba ho celkom vydlabať až na kôrku.

Striedku si odložte bokom. Je dobré nechať asi tak centimetrovú vrstvu striedky na sendviči.

Plnka: Zmäknuté maslo a syry dáme do misy. Mriežkovaným kolieskom na zemiaky pretlačíme natvrdo uvarené očistené vajcia. Pridáme farebnú papriku a mäkkú salámu nakrájanú na kocky. Jemne zmiešame vareškou, ako by ste robili pomazánku.

Do plnky rukou jemne natrhajte striedku z vydlabaného sendviča a vmiešajte do plnky. Znovu premiešajte. Vatová striedka zo sendviča nasaje do seba podstatnú časť plnky, čo je dobre. Plnka bude teraz hutnejšia a tvarovateľnejšia.

Ruky si namočte do studenej vody a plnku naberte celou dlaňou, ako naberačkou a pomaly prekladajte plnku do spodnej časti sendviča. Až budete mať celú plnku na sendviči, troška s ním pobúchajte, aby sa plnka dostala do každého záhybu. Mokrou rukou ešte plnu uhľaďte. 

Na plnku položte vrchnú časť sendviča a rukami ho celý popritláčajte. Mal by vyzerať ako čerstvo kúpený z pekárne a plnka nebola skoro vôbec vidieť.

 

Takto pripravený sendvič zabaľte pevne do fólie a boky fólie silno zakrúťte, ako salonku. Alebo ho zabaľte do alobalu a stlačte.

Dajte stuhnúť na hodinu do chladničky. Následne už len nakrájajte.

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 26. 8. 2019

To vypadá dost dobře

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 17. 8. 2018

dobrota

Odpovědět
TerezaZlin
TerezaZlin 5. 1. 2017

vypadá to velice dobře

Odpovědět
grenadka
grenadka 6. 1. 2017

A je to aj chutne, robievam ho dlhe roky

Amanda
Amanda 5. 1. 2017

Aha

Odpovědět
Ovace
Ovace 5. 1. 2017

Mňam

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
85 580
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.