Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

madlenka
madlenka
Vloženo 29. 6. 2019
Líbí se mi
15 minut min.
Příprava
smažení min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
brambory
500 g
světlé pivo
100-120 ml
vejce
1 ks
česnek
3-4 stroužek
žampiony
2 ks
sušená smažená cibule
hrst hrst
hladká mouka
2-3 lžíce
strouhanka
1 lžíce
kmín
dle chuti ks
sůl a pepř
dle chuti ks
majoránka
dle chuti ks
olej
na smažení ks

Pivní bramboráky

madlenka
madlenka
Vloženo 29. 6. 2019
Líbí se mi
Pivní bramboráky
15 minut min.
Příprava
smažení min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
brambory
500 g
světlé pivo
100-120 ml
vejce
1 ks
česnek
3-4 stroužek
žampiony
2 ks
sušená smažená cibule
hrst hrst
hladká mouka
2-3 lžíce
strouhanka
1 lžíce
kmín
dle chuti ks
sůl a pepř
dle chuti ks
majoránka
dle chuti ks
olej
na smažení ks

Pivní bramboráky

  1. Oloupané brambory a žampiony nastrouháme na hrubším struhadle. Přidáme vejce, česnek, cibuli, koření, pivo a nakonec mouku se strouhankou.

  2. Mouku dáváme postupně do požadované hustoty. Dochutíme a smažíme z obou stran do křupava. Usmažené odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.

Poznámka

Bramboráky mají výraznou chuť a jsou hodně křupavé. Místo žampionů můžete přidat škvarky, anglickou slaninu nebo uzené maso. Vše nakrájené na drobno.

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
MajkaM
MajkaM 15. 10. 2019

zaujímavá kombinácia, vyzerajú dobre

Odpovědět
Jasper
Jasper 25. 7. 2019

Bramboráky a pivo to je naprosto ideální kombinace.

Odpovědět
dagmara12
dagmara12 5. 7. 2019

výborný recept

Odpovědět
4vladku
4vladku 4. 7. 2019

zajímavý bramborák, budem muset vyzkoušet

Odpovědět
Siraellen
Siraellen 30. 6. 2019

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
85 577
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.