Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

madlenka
madlenka
Vloženo 3. 4. 2018
Líbí se mi
5 minut min.
Příprava
0 min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
medvědí česnek
25 ks
panenský olivový olej
100 ml
piniový oříšek
40 g
parmazán
40 g

Pesto z medvědího česneku

madlenka
madlenka
Vloženo 3. 4. 2018
Líbí se mi
Pesto z medvědího česneku
5 minut min.
Příprava
0 min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
medvědí česnek
25 ks
panenský olivový olej
100 ml
piniový oříšek
40 g
parmazán
40 g

Pesto z medvědího česneku

Konečně je tady! Sezóna medvědího česneku právě začíná.  Nejčastěji jej najdete ve vlhčích, spíše stinných místech. Často je také pěstován jako okrasná rostlina v zahradách a parcích. Najít ho můžete i v Praze – například v Divoké Šárce. 

Spolehlivě jej poznáte, pakliže list zlehka promnete mezi prsty – přesvědčí vás jemná česneková vůně. Využít ho můžete všude tam, kde byste použili česnek + hodí se do každé pomazánky!

Latinský název: 

Allium ursinum  (Allium: latinské jméno pro česnek, které použil již Plinius; ursinum: latinsky medvědí)

Pesto:

Všechny ingredience společně krátce rozmixujte a zdravá lahůdka je na světě. Stačí přimíchat do těstovin, nebo použít jako dip k masu, namazat na chleba... 

V lednici vydrží i několik týdnů. 

Další využití: 

Šťáva z listů se někdy používá jako hmyzí repelent. V minulosti se šťávy z česneku medvědího využívalo při dezinfekci v domácnostech.

5 minut min.
Příprava
0 min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
medvědí česnek
25 ks
panenský olivový olej
100 ml
piniový oříšek
40 g
parmazán
40 g

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Duch
Duch 16. 5. 2020

pěkný recept

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 13. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 16. 4. 2020

bezva

Odpovědět
Jasper
Jasper 11. 9. 2019

Tohle miluju

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 17. 8. 2018

super

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
91 002
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.