Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

moniqua
moniqua
Vloženo 5. 8. 2018
Líbí se mi
15 min.
Příprava
60 min.
Vaření
6 sklenic porcí
Ingredience
švestky - vypeckované
2 kg
cukr krupice
500 g
ocet
2 lžíce
mletá skořice
1/2 lžička
rum
4 lžíce
tlučené hřebíčky
3 ks

Pečená švestková povidla - super rychlá :-)

moniqua
moniqua
Vloženo 5. 8. 2018
Líbí se mi
Pečená švestková povidla - super rychlá :-)
15 min.
Příprava
60 min.
Vaření
6 sklenic porcí
Ingredience
švestky - vypeckované
2 kg
cukr krupice
500 g
ocet
2 lžíce
mletá skořice
1/2 lžička
rum
4 lžíce
tlučené hřebíčky
3 ks

Pečená švestková povidla - super rychlá :-)

Švestky umyjeme, vypeckujeme a dáme do hlubšího pekáče. Polijeme octem, vše promícháme a dáme péct na 200-250°C do trouby. Během pečení ani jednou nemícháme. Pečeme 20-25 minut.

Po této době na švestky nasypeme rovnoměrně 250g cukru a znovu dáme péct na 15 minut. Poté opět přisypeme 250g cukru a znovu je na dalších 15 minut dáme do trouby péci.

Po upečení přidáme rum, skořici a roztlučené hřebíčky. Zamícháme a ponorným mixérem rozmixujeme do požadované konzistence, jak kdo má rád. Někdo jemná, někdo s kousky ovoce.

 

Pokud by se vám zdálo, že švestky jsou po upečení příliš vodnaté, dobu pečení prodloužíme ještě o 10 až 15 minut.

Pak horká povidla jen naplníme do sklenic a otočíme dnem vzhůru. Nahoru dám ještě malou lžičku rumu, jako konzervant, i přesto, že už tam rum je. Po otočení přikrývám dekou nebo ručníkem, aby byla déle v teple.

P.S. Jen ještě upřesňuji, že konzistencí jsou o trochu řidší než kupovaná, ale mně tak vyhovují, dobře se roztírají a už se nemusí ničím ředit. 

 

Dobrou chuť 

 

 

15 min.
Příprava
60 min.
Vaření
6 sklenic porcí
Ingredience
švestky - vypeckované
2 kg
cukr krupice
500 g
ocet
2 lžíce
mletá skořice
1/2 lžička
rum
4 lžíce
tlučené hřebíčky
3 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Juanita
Juanita 29. 3. 2020

Mám vyzkoušené a už jinak povidla nedělám. Můžu ještě doporučit jednu vychytávku. Dejte do pekáče namočený a lehce vyždímaný pečící papír, aby dosahoval i na okraje. Ušetříte si drhnutí plechu.

Odpovědět
javomark
javomark 22. 9. 2018

tento recept neznáma určtě zkusím

Odpovědět
koudynka
koudynka 6. 9. 2018

Tento týden jsem je dělala, zkoušela jsem vůbec poprvé a musím říct, že jsou vynikající...

Odpovědět
Jasper
Jasper 4. 9. 2018

Pečená povidla jsme ještě nezkoušeli

Odpovědět
hudlenka
hudlenka 1. 9. 2018

parádní recept

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
88 817
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.