Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

moniqua
moniqua
Vloženo 5. 8. 2018
Líbí se mi
15 min.
Příprava
60 min.
Vaření
6 sklenic porcí
Ingredience
švestky - vypeckované
2 kg
cukr krupice
500 g
ocet
2 lžíce
mletá skořice
1/2 lžička
rum
4 lžíce
tlučené hřebíčky
3 ks

Pečená švestková povidla - super rychlá :-)

moniqua
moniqua
Vloženo 5. 8. 2018
Líbí se mi
Pečená švestková povidla - super rychlá :-)
15 min.
Příprava
60 min.
Vaření
6 sklenic porcí
Ingredience
švestky - vypeckované
2 kg
cukr krupice
500 g
ocet
2 lžíce
mletá skořice
1/2 lžička
rum
4 lžíce
tlučené hřebíčky
3 ks

Pečená švestková povidla - super rychlá :-)

Švestky umyjeme, vypeckujeme a dáme do hlubšího pekáče. Polijeme octem, vše promícháme a dáme péct na 200-250°C do trouby. Během pečení ani jednou nemícháme. Pečeme 20-25 minut.

Po této době na švestky nasypeme rovnoměrně 250g cukru a znovu dáme péct na 15 minut. Poté opět přisypeme 250g cukru a znovu je na dalších 15 minut dáme do trouby péci.

Po upečení přidáme rum, skořici a roztlučené hřebíčky. Zamícháme a ponorným mixérem rozmixujeme do požadované konzistence, jak kdo má rád. Někdo jemná, někdo s kousky ovoce.

 

Pokud by se vám zdálo, že švestky jsou po upečení příliš vodnaté, dobu pečení prodloužíme ještě o 10 až 15 minut.

Pak horká povidla jen naplníme do sklenic a otočíme dnem vzhůru. Nahoru dám ještě malou lžičku rumu, jako konzervant, i přesto, že už tam rum je. Po otočení přikrývám dekou nebo ručníkem, aby byla déle v teple.

P.S. Jen ještě upřesňuji, že konzistencí jsou o trochu řidší než kupovaná, ale mně tak vyhovují, dobře se roztírají a už se nemusí ničím ředit. 

 

Dobrou chuť 

 

 

15 min.
Příprava
60 min.
Vaření
6 sklenic porcí
Ingredience
švestky - vypeckované
2 kg
cukr krupice
500 g
ocet
2 lžíce
mletá skořice
1/2 lžička
rum
4 lžíce
tlučené hřebíčky
3 ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Duch
Duch 18. 5. 2020

pěkný recept

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 12. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Jankkas
Jankkas 12. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 16. 4. 2020

super

Odpovědět
Juanita
Juanita 29. 3. 2020

Mám vyzkoušené a už jinak povidla nedělám. Můžu ještě doporučit jednu vychytávku. Dejte do pekáče namočený a lehce vyždímaný pečící papír, aby dosahoval i na okraje. Ušetříte si drhnutí plechu.

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
91 119
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.