Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Dita
Dita
Vloženo 10. 7. 2013
Líbí se mi
1 hodina chlazení min.
Příprava
45 minut min.
Vaření
8 osob porcí
Ingredience
Rybízový džem
120 g
Prášková želatina
2 lžička
Máslo
50 g
Malé cibulky
2 ks
Česnek
2 stroužek
Šalvěj
2 sklenička
Bobkový list
8 ks
Majoránka
3 ks
Provensálské koření
špetka ks
Máslo
350 g
Kuřecí játra
600 g
Portské víno
125 ml

Slané pohoštění: Paštika z kuřecích jater s bylinkami

Dita
Dita
Vloženo 10. 7. 2013
Líbí se mi
Slané pohoštění: Paštika z kuřecích jater s bylinkami
1 hodina chlazení min.
Příprava
45 minut min.
Vaření
8 osob porcí
Ingredience
Rybízový džem
120 g
Prášková želatina
2 lžička
Máslo
50 g
Malé cibulky
2 ks
Česnek
2 stroužek
Šalvěj
2 sklenička
Bobkový list
8 ks
Majoránka
3 ks
Provensálské koření
špetka ks
Máslo
350 g
Kuřecí játra
600 g
Portské víno
125 ml

Slané pohoštění: Paštika z kuřecích jater s bylinkami

Nejprve si připravíme rybízový top na paštiku. V trošce teplé vody necháme bobtnat 2 lžičky práškové želatiny, kterou po chvíli přidáme do zahřátého rybízového džemu, který ohříváme v kastrólku. Smícháme a nalejeme do připravené formy na paštiku vyloženou potravinářskou fólií. Fólie nám zjednoduší práci při vyklápění paštiky.

Dále si rozpustíme na pánvi máslo, na kterém osmažíme cibulku, čerstvé nakrájené lístky šalvěje, čerstvou majoránku, čerstvý bobkový list, špetku provensálského koření a česnek. Smažíme asi 3 minuty. Přidáme pokrájená kuřecí játra a též osmažíme. 

Přidáme portské víno a minutu povaříme. Bobkový list vyjmeme a směs přendáme do mixéru společně se změklým máslem a rozšleháme.

Na závěr vzniklou směs přepasírujeme přes sítko a dochutíme pepřem a solí. Přelijeme do formy  na rybízový základ a necháme hodinku v lednici ztuhnout.

Podáváme s pečivem.

1 hodina chlazení min.
Příprava
45 minut min.
Vaření
8 osob porcí
Ingredience
Rybízový džem
120 g
Prášková želatina
2 lžička
Máslo
50 g
Malé cibulky
2 ks
Česnek
2 stroužek
Šalvěj
2 sklenička
Bobkový list
8 ks
Majoránka
3 ks
Provensálské koření
špetka ks
Máslo
350 g
Kuřecí játra
600 g
Portské víno
125 ml

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jankkas
Jankkas 16. 5. 2020

Zaujímavý recept

Odpovědět
Duch
Duch 13. 5. 2020

pěkný recept

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 10. 4. 2020

skvělé

Odpovědět
Jasper
Jasper 26. 8. 2019

Domácí paštiku jsem neměla opravdu dlouho

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 12. 8. 2018

super recept

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
92 460
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.