
Nejprve si připravíme rybízový top na paštiku. V trošce teplé vody necháme bobtnat 2 lžičky práškové želatiny, kterou po chvíli přidáme do zahřátého rybízového džemu, který ohříváme v kastrólku. Smícháme a nalejeme do připravené formy na paštiku vyloženou potravinářskou fólií. Fólie nám zjednoduší práci při vyklápění paštiky.
Dále si rozpustíme na pánvi máslo, na kterém osmažíme cibulku, čerstvé nakrájené lístky šalvěje, čerstvou majoránku, čerstvý bobkový list, špetku provensálského koření a česnek. Smažíme asi 3 minuty. Přidáme pokrájená kuřecí játra a též osmažíme.
Přidáme portské víno a minutu povaříme. Bobkový list vyjmeme a směs přendáme do mixéru společně se změklým máslem a rozšleháme.
Na závěr vzniklou směs přepasírujeme přes sítko a dochutíme pepřem a solí. Přelijeme do formy na rybízový základ a necháme hodinku v lednici ztuhnout.
Podáváme s pečivem.
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
Zaujímavý recept
pěkný recept
skvělé
Domácí paštiku jsem neměla opravdu dlouho
super recept