Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Vesper
Vesper
Vloženo 7. 5. 2019
Líbí se mi
30 min.
Příprava
100 min.
Vaření
2 l. porce
Ingredience
Pampeliškový květ
400-450 ks
Citron, pomeranč nebo limetka (bez chem. ošetření)
2 ks
cukr (třtinový)
2 kg
voda
2 l

Pampeliškový sirup

Vesper
Vesper
Vloženo 7. 5. 2019
Líbí se mi
Pampeliškový sirup
30 min.
Příprava
100 min.
Vaření
2 l. porce
Ingredience
Pampeliškový květ
400-450 ks
Citron, pomeranč nebo limetka (bez chem. ošetření)
2 ks
cukr (třtinový)
2 kg
voda
2 l

Pampeliškový sirup

1. sběr pampeliškových květů- je potřeba 400-450 květů, které opatrně propláchneme (odplavuje se pyl, který potřebujeme)- nebo stačí probrat  a vyklepat broučky

2. vložíme do hrnce s nakrájeným citronem, pemerančem či limetkou (postačí 2 ks)- můžeme přidat snítek oblíbené čerstvé bylinky (dodá sirupu záverečný bylinkový "ocásek")

3. přlijeme 2 litry vody a přivedeme k mírnému varu po dobu 15 min. 

4. směs stáhneme a necháme v chladu do druhého dne

5. druhý den výluh slijeme přes jemné sítko nebo bavlněnou utěrku (můžeme opakovat 2x) 

6. k výluhu přidáme 2 kg třtinového cukru a za častého míchání vaříme na mírném ohni 1,5 hod. - dokud se sirup nezačne záhnout

7. horký sirup plníme do čistých (předem vyvyřených) sklenic se šroubovacím uzávěrem. Plné skleničky pevně utáhneme a otočíme dnem vzhůru. Po vychladnutí skladujeme v chladu a temnu. 

30 min.
Příprava
100 min.
Vaření
2 l. porce
Ingredience
Pampeliškový květ
400-450 ks
Citron, pomeranč nebo limetka (bez chem. ošetření)
2 ks
cukr (třtinový)
2 kg
voda
2 l

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Kahomar
Kahomar 11. 1. 2020

určitě to bude dobré

Odpovědět
Atevy
Atevy 26. 12. 2019

Ten mám ráda

Odpovědět
Maruš11
Maruš11 23. 11. 2019

vyzkouším

Odpovědět
Jasper
Jasper 28. 5. 2019

Vyzkoušeno. je to dobrota

Odpovědět
KamilaK
KamilaK 28. 5. 2019

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
88 834
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.