Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

madlenka
madlenka
Vloženo 25. 3. 2019
Líbí se mi
20 minut min.
Příprava
pečení min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
rohlíky
4 ks
máslo
2 lžíce
mléko na zvlhčení
mandle
100 g
vejce
4 ks
játra drůbeží
300 g
česnek medvědí
dle chuti ks
sůl a pepř
dle chuti ks
muškátový oříšek
dle chuti ks

Nádivka

madlenka
madlenka
Vloženo 25. 3. 2019
Líbí se mi
Nádivka
20 minut min.
Příprava
pečení min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
rohlíky
4 ks
máslo
2 lžíce
mléko na zvlhčení
mandle
100 g
vejce
4 ks
játra drůbeží
300 g
česnek medvědí
dle chuti ks
sůl a pepř
dle chuti ks
muškátový oříšek
dle chuti ks

Nádivka


☘️ 4 žemle nebo 4 rohlíky celozrnné, 
☘️2 lžíce másla, 
☘️ mléko na zvlhčení, 
☘️100 g celých mandlí,
☘️ 4 celá vajíčka, 
☘️300 g drůbežích jater, 
☘️medvědí česnek,
☘️ sůl, muškátový oříšek, pepř

Pečivo pokrájejte na kostičky, použít můžete bílé i celozrnné (zajímavou chuť nabízí například bageta se zapečenou cibulkou a česnekem). 
Mandle zhruba na deset minut ponořte do horké vody a oloupejte. Kostičky pečiva zvlhčete mlékem, přidejte pokrájená drůbeží játra a oloupané mandle. Pokrájejte je na menší kousky, můžete je nechat i celé nebo rozpůlené. 

Máslo lehce rozehřejte a vlijte do těsta. Osolte, nastrouhejte trochu muškátového oříšku a opepřete. Přidejte žloutky a z bílků si vytvořte sníh, který vmíchejte až nakonec, společně s pokrájeným česnekem - nádivka pak bude nadýchanější. Hmotu nalijte do vymazané formy a pečte zhruba při 180 stupních do zlatova.

20 minut min.
Příprava
pečení min.
Vaření
dost porcí
Ingredience
rohlíky
4 ks
máslo
2 lžíce
mléko na zvlhčení
mandle
100 g
vejce
4 ks
játra drůbeží
300 g
česnek medvědí
dle chuti ks
sůl a pepř
dle chuti ks
muškátový oříšek
dle chuti ks

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 28. 5. 2019

Prima recept

Odpovědět
Radi
Radi 26. 3. 2019

Určitě udělám - medvědí česnek na zahrádce už vyrostl . . .

Odpovědět
lemur
lemur 26. 3. 2019

S drůbežími játry to může být moc dobré.

Odpovědět
Majina
Majina 25. 3. 2019

zaujímavý recept s pridaním medvedieho cesnaku.

Odpovědět
avatar
Jana Šimková 25. 3. 2019

dekuji urcite vyskousime

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
88 592
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.