
Jarní očista? V tom případě vyzkoušejte recept od Caramely! Mrkvový perkelt můžete jíst samotný nebo jako přílohu k masu.
Tento recept jsem se naučila z 28 denní detoxikace od Mačingové a chutnal mi natolik, že ho vařím stále. Lze ho jíst samotný jako jedno hlavní jídlo nebo jako přílohu (třeba k dušenému hovězímu).
Na pánvi zahřejeme a osolíme olivový olej a cibuli nakrájenou na tenké proužky necháme zesklovatět. Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka (velkým pomocníkem je kuchyňský robot), přidáme ji na cibuli a chvíli společně mícháme. Přidáme koření - mletý kmín, rozmarýn (někdo dává místo rozmarýnu kari), pepř, 2-3 lžíce sojové omáčky. Chvilku za stálého míchání smažíme. Zalijeme asi 2 dl vody a dusíme pod pokličkou do měkka, ke konci odklopíme a mícháme, dokud se úplně neodpaří voda a nezůstane jen takový jemný povlak.
Mrkev podle Mačingové: Čistí žaludek a střeva, působí močopudně, podporuje peristaltiku střev, zvyšuje produkci krve, dodává energii mozku, snižuje cholesterol, chrání zrak a zubní sklovinu. Je vynikajícím zdrojem energie při stavech vyčerpanosti. Obsahuje vitamíny A, C a B, betakaroten, železo, měď, vápník, draslík a sodík.
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
Zaujímavý recept
To zní vážně dobře
mňam mňam
Dělávala jsem, když jsem "držela" Mačingovou..
Vypadá hezky, všechno bych si dala, kromě rozmarýnu.