Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Z Jihu
Z Jihu
Vloženo 20. 1. 2017
Líbí se mi
moc ne min.
Příprava
hlídat troubu min.
Vaření
strašně moc dobrých snídaní porcí
Ingredience

Müsli (domácí to dá rozum)

Z Jihu
Z Jihu
Vloženo 20. 1. 2017
Líbí se mi
Müsli (domácí to dá rozum)
moc ne min.
Příprava
hlídat troubu min.
Vaření
strašně moc dobrých snídaní porcí
Ingredience

Müsli (domácí to dá rozum)

Vyzkoušela jsem spoustu druhů. Kupovala je na kila, doma pečlivě máčela v mlíce nebo v jogurtu, ale žádný mi nezachutnaly natolik, abych nebyla lenivá si je ráno připravovat (já vím že to nic není, v podstatě je to ta nejlehčí snídaně, nasypu do misky, zaliju mlíkem a jde se). Jenže když tam na vás čeká čerstvá a křupavá houska, no to je pak přemáhání. 

Opustila jsem tedy obchody a vydala se brouzdat po inernetu. Nadchlo mě tam vícero receptu na domácí křupavé müsli. Jenže já musela vycházet z toho, co dům dá (nebo spíš nedá). Zavřela jsem proto počítač a dala na svou kuchařskou intuici (a musím říct, že ta mě zatím nikdy nezklamala). 

Z jednoho receptu jsem si pamatovala, že se mají smíchat nejdřív suché a sypké ingredience a zvlášť pak ty mokré.

Do jedné misky tedy patří: ovesné vločky, otruby, pohankové vločky, lněné semínko, oříšky, křížaly, rozinky (zkrátka současný stav mé spíže).

No a do té druhé misky, nebo spíš do rendlíku, poněvadž to budu zatepla pojit dám: kokosák, med, trochu rýžového a olivového oleje, mandlové aroma a karob. Na plotně z toho vykouzlím voňavou zálivku a smíchám se sypkovinou. 

Když mám všecky vločky a semínka pěkně olepené, rozprostřu ten voňavý zázrak na plech a dám na chvilku zapéct. Jó na chvilku, první várku jsem spálila na škvarek. Bylo mi to tak líto vyhodit, že jsem vybrala to nejčernější (což byly rozinky a křízaly) a zbytek jsem s velkou dávkou odvahy nasypala do skleněné dózy, připravené na ten zázrak. Byl to hnus! Spálený vločky, hnusný vločky! Výkop do koše.

Příště jsem na to šla jinak, křížaly a rozinky jsem přidala na plech až na poslední chvíli pečení. Jenže jak správně tušíte, nebyly obalené v té dobré krustě a tak tam prostě nějak nepasovaly. 

Třetí pokus už byl jasný. Smíchat všechno jako prve, ale troubu hlídat a vyndat plech včas! 

A tak si dneska snídám tuhle parádní baštu a vůbec mě netankuje, že myslivec zrovna přinesl ty čerstvoučký housky a dělá si k nim kakao (sakra). Protože já mám tu nejmňamóznější snídani (a ještě navíc jsem si ji vyrobila sama).

moc ne min.
Příprava
hlídat troubu min.
Vaření
strašně moc dobrých snídaní porcí
Ingredience

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 26. 8. 2019

Super, rozhodně lepší než kupované

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 17. 8. 2018

mňamka

Odpovědět
Witchie
Witchie 26. 1. 2017

Domácí jsou nejlepší

Odpovědět
Ovace
Ovace 20. 1. 2017

Moc dobré

Odpovědět
Siraellen
Siraellen 20. 1. 2017

Vyzkoušíme

Odpovědět
Z Jihu
Z Jihu 20. 1. 2017

Rozhodně!

ŽENY s.r.o. v číslech

3 887
testovaných produktů
88 029
registrovaných inspirativních žen
210 746
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.