Lilkové rolky (recept od Francouze)
Osmahneme je na pánvi na oleji do zlatova. (Neměly by být zelené a tvrdé! Dno pánve musí být pokryté olejem-je potřeba dolévat). V případě, že lilky přepečete, mohou se při rolování lámat.
Osmažené plátky klademe na talíř s papírovou utěrkou, aby nebyly nasáklé.
Mozzarellu a šunku si nakrájíme na požadovaný počet dle plátků lilku (plátek schwarz.šunky může být rozdělen až na 6 ks).
Na plátek lilku položíme schwarz.šunku a na ní kousek mozzarely. Od nejširší části lilku rolujeme a nakonec propíchneme párátkem.
Takto upravené lilky vyskládáme na plech s pečícím papírem a pečeme na střední teplotu, dokud se mozzarella nerozpustí (stačí zhruba 10 minut).
Lilky jíme za tepla. Pokud vychladnou, je možné je ohřát opět v troubě.
Podáváme s nakrájeným pečivem – nejlépe francouzská bageta.
Pozn.: Lilek by neměl být světle fialový a působit nedozrále. Malé pecičky uvnitř lilku (nevyskytují se vždy) mohou (ale nemusí) ovlivnit konečnou chuť. Velké lilky nejsou vhodné. Kdo ochutnal, už nechtěl přestat:)1ks - Lilek (malý, středně velký)1ks - Mozzarella6ks - Schwarzwaldská šunka1ks - Olejpříprava - 10vaření - 10