
Jak na domácí korbáčiky? Ajenka se podělila o postup. Zkuste je také.
Připravíme si dvě nádoby na vodu. Do jedné dáme studenou vodu a 3 lžičky soli. Ve druhé nádobě ohřejeme vodu. Až se bude voda vařit tak stáhneme plamen na minimum a přidáme 4 lžičky soli. Sůl necháme ve vodě rozpustit. Mozzarellu nakrájíme na kousky a vhodíme do horké vody. Mozarrella začne být vlivem tepla vláčná, a to je ta pravý moment, kdy z ní můžete snadno tvořit korbáčik. Než se Mozzarela stane dostatečně vláčnou trvá to cca 20 minut.
Kousek mozzarelly si nabereme na lžičku, začneme tahat nitě a mezi prsty je tvarovat. Při tahání nití počítejme s tím, že si trochu popálíme prsty, protože sýrová hmota je hodně horká. Sýrové nitě ihned dáváme do studené vody, aby si udržely tvar. Ve studené vodě je necháme louhovat, aby korbačiky získaly svou typickou slanou chuť. Poté stačí jen zavázat do copánků a máme hotovo.
Já jsem korbačiky dělala ze dvou balení Mozzarelly, ale myslím, že jsem polovinu jedné stačila sníst ještě před výrobou. Z toho plyne ponaučení - pokud hodláš ujídat, kup si o balení navíc.
Místo, kde můžeš psát a diskutovat
no super nápad
urcite vyskusam
Zaujímavý recept
Krásný recept
zrovna mě prochází mozzarella a už vím, co z ní udělám