Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

Ajenka
Ajenka
Vloženo 27. 7. 2014
Líbí se mi
20 minut min.
Příprava
5 minut min.
Vaření
1-2 porce
Ingredience
Mozzarella
2 ks
Sůl
Voda

Korbačiky z Mozzarelly

Ajenka
Ajenka
Vloženo 27. 7. 2014
Líbí se mi
Korbačiky z Mozzarelly
20 minut min.
Příprava
5 minut min.
Vaření
1-2 porce
Ingredience
Mozzarella
2 ks
Sůl
Voda

Korbačiky z Mozzarelly

Jak na domácí korbáčiky? Ajenka se podělila o postup. Zkuste je také.

Připravíme si dvě nádoby na vodu. Do jedné dáme studenou vodu a 3 lžičky soli. Ve druhé nádobě ohřejeme vodu. Až se bude voda vařit tak stáhneme plamen na minimum a přidáme 4 lžičky soli. Sůl necháme ve vodě rozpustit. Mozzarellu nakrájíme na kousky a vhodíme do horké vody. Mozarrella začne být vlivem tepla vláčná, a to je ta pravý moment, kdy z ní můžete snadno tvořit korbáčik. Než se Mozzarela stane dostatečně vláčnou trvá to cca 20 minut.

Kousek mozzarelly si nabereme na lžičku, začneme tahat nitě a mezi prsty je tvarovat. Při tahání nití počítejme s tím, že si trochu popálíme prsty, protože sýrová hmota je hodně horká. Sýrové nitě ihned dáváme do studené vody, aby si udržely tvar. Ve studené vodě je necháme louhovat, aby korbačiky získaly svou typickou slanou chuť. Poté stačí jen zavázat do copánků a máme hotovo.

Já jsem korbačiky dělala ze dvou balení Mozzarelly, ale myslím, že jsem polovinu jedné stačila sníst ještě před výrobou. Z toho plyne ponaučení - pokud hodláš ujídat, kup si o balení navíc.

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
Jasper
Jasper 1. 8. 2019

Dělali jsme i ochucené

Odpovědět
Zuzi.773
Zuzi.773 17. 8. 2018

mňamka

Odpovědět
gattino13
gattino13 10. 6. 2016

Odpovědět
monikahol
monikahol 30. 5. 2015

Děláme a jsou moc dobré.

Odpovědět
Maty007
Maty007 24. 2. 2015

tak to by mne nenapadlo

Odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

2 922
testovaných produktů
85 666
registrovaných inspirativních žen
165 073
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.