avatar
Chilli&Chocolate
vloženo 26. 3. 2018
Líbí se mi
20 min.
příprava
30 min.
vaření
4 porce
Ingredience

Jak si udělat domací granolu

avatar
Chilli&Chocolate
vloženo 26. 3. 2018
Líbí se mi
Jak si udělat domací granolu
20 min.
příprava
30 min.
vaření
4 porce
Ingredience

Jak si udělat domací granolu

Myslím, že každý z vás zná musli,ale co je to granola, ví méně lidí. No ani já to nevěděla přesně. Granola  je v podstatě křupavé zapečené müsli, které by nemělo obsahovat nezdravý cukr. Přesto se do granoly přidává med nebo rostlinné sirupy. Co mě na ní baví asi nejvíc, že krásně provoní celou kuchyni. Má spoustu zdravých tuků z ořechů, semínek a kokosového oleje. A hlavně je bez lepku.

Teď nehovořím o kupované granole v obchodech. Ta je plná cukru. Proto, pokud chcete žít zdravě a možná i bez lepku, mám tu pro vás úžasnou banánovou granolu.

Líbí se mi na ni jedna věc. Můžete se zkrátka zbavit věcí, které vám leží už děsně dlouhou dobu ve spíži. Já myslím, že se tam vždycky pár načatých oříšků, ovesných vloček a semínek najde. To nemluvím ani o hnědých banánech, který má každý z vás na stole. Nemusíte se řídit ani striktně mého receptu. Udělejte si to na pohodu a dejte si do ní hlavně to, co máte rádi. Hodně lidí si dává do granoly například sušený kokos. Já ho ráda nemám, tak ho v receptu nehledejte!

Granola je výborná snídaně

Má vysoký obsah omega-3 mastných kyselin z ořechů a semínek. Můžete si ji dát jen tak, nebo je taky výborná s jogurtem. Vezměte si svačinkovou skleničku, dejte do ní granolu s jogurtem a můžete vyrazit do práce!

 

Banánová granola s ořechy a javorovým sirupem

Co budete potřebovat:

250 ml ovesných vloček

100 ml oříšků dle vlastního výběru (pekanové, vlašské, mandlí)

100 ml semínek (slunečnicové, lněné)

2 zralé banány

2 lžičky skořice

2 lžíce mandlového másla

1 lžíce kokosového oleje

4 lžíce javorového sirupu

Jděte do toho:

Nejprve jsem si předehřála troubu na 175°C. V misce jsem rozmačkala banány a přidala kokosový olej, javorový sirup a mandlové máslo. Potom jsem jen přidala ovesné vločky, ořechy a semínka. Vše jsem pořádně promíchala, rozprostřela na pečící papír na plech a pekla kolem 30 minut.

Každých 10 minut jsem směs promíchala, aby se nepřipálila. Čas pečení nemusíte dodržet. Granolu pečte zkrátka tak dlouho, až bude do zlatova upečená. Vše jsem posléze nechala vychladnout.

TIP: Směs můžete skladovat ve skleněné nádobě při pokojové teplotě až několik týdnů.

Věřím, že si ji zamilujete i vy. Je jednoduchá, chutná a rychlá na přípravu! Co chtít víc.

 

Místo, kde můžeš psát a diskutovat

Pro možnost vložit komentář musíte být přihlášena.
avatar
Zuzi.773 17. 8. 2018

mňamka

odpovědět
avatar
Tvořilka97 31. 3. 2018

Mňam

odpovědět
avatar
Klára Hrbáčová 29. 3. 2018

Vypadá to velice lákavě a taky jednoduše, asi se do toho taky pustím

odpovědět
avatar
Suzi80 28. 3. 2018

Luxusni

odpovědět
avatar
lemur 28. 3. 2018

Také vyzkouším.

odpovědět

ŽENY s.r.o. v číslech

1
žena na začátku (naše Eva)
3.
rok startujeme v novém
9
regionálních Pracoven ŽENY s.r.o.
68 333
registrovaných inspirativních žen
2 889
testovaných produktů
108 807
vložených hodnocení

Chci odebírat novinky na svůj email.